Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDLPA. Peste jumătate din fondurile pentru renovarea clădirilor, accesate

ro

06 Apr, 2022 09:54 1286 Marime text
Renovare, foto: unsplash

Peste jumătate din fondurile alocate pentru Componenta 5 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Valul Renovării au fost accesate de autoritățile locale și centrale, anunță Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA)

Potrivit sursei citate, fondurile au fost accesate ca urmare a depunerii a 712 cereri pentru eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a clădirilor multietajate rezidențiale și publice.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a precizat, printr-un comunicat de presă, că apelul de proiecte a fost deschis vineri, 1 aprilie, iar bugetul este în valoare de 2,8 miliarde de euro, în prezent fiind disponibilă suma de 1.376.925.376 lei. 

Totodată, pentru eficientizarea energetică moderată sau aprofundată a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, autoritățile locale mai pot depune cereri de finanțare până la data de 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas în acest moment.

MDLPA amintește că numărul proiectelor depuse și bugetul rămas pot fi consultate, în timp real, la adresa: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii