Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:12 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masă rotundă la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Tinerii constănţeni, invitaţi la discuţii (galerie foto)

ro

03 May, 2018 00:00 1349 Marime text
Reprezentanţii organizaţiilor de tineret Constanţa au fost invitaţi ieri, de Consiliul Judeţean Constanţa, la o masă rotundă organizată la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.
 
Întâlnirea a avut ca scop stabilirea activităţilor pe care organizaţiile de tineret din Constanţa le pot desfăşura la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.
 
Din partea Consiliului Judeţean Constanţa au fost prezenţi Mihaela Anca Petrachi, director la Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură Subordonate, Nicolae Roşu, consilierul personal al preşedintelui CJC, Horia Ţuţuianu, consilierul judeţean Nicoleta Bercaru. Din partea tinerilor, la masa rotundă au participat reprezentanţii Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius“, Comunitatea Ruşilor Lipoveni, Asociaţia Elevilor din Constanţa, ONG Mare Nostrum, Asociaţia Împreună pentru Viitor, Asociaţia cultural-artistică Teen Talent, Creative Plus, Cercetaşii Marini, Asociaţia Culturală Georgiana Rusu, Federaţia Tinerilor Constanţa, Asociaţia Descoperă Constanţa.
 
La începutul mesei rotunde, Mihaela Anca Petrachi, director la Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură Subordonate, le-a spus celor prezenţi că până pe 10 mai pot semna adeziunea la Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret pe lângă CJC.
 
„Aşteptăm propuneri de la dvs. privind activităţile care se vor desfăşura la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret «Jean Constantin». Acum ne-am întâlnit pentru a vedea cum puteţi contribui şi dumneavoastră la activitatea culturală şi educativă a municipiului Constanţa. Încercăm să găsim formele juridice pentru a putea desfăşura în centru diferite activităţi. Orice activitate care se va desfăşura nu trebuie să genereze venituri“, a declarat Mihaela Anca Petrachi.
 
La rândul său, Dan Cojocaru, coordonatorul centului, i-a îndemnat pe tinerii prezenţi la masa rotundă să vină cu propuneri. „Încercăm să facem centrul funcţional, respectând legea. Veniţi cu proiecte! CJC a tăiat nodul gordian, iar noi trebuie să facem ceva împreună. Veniţi cu idei şi le vom pune în aplicare. La centru pot avea loc spectacole, vizionări de film, se pot desfăşura activităţi din săptămâna Şcoala Altfel. Scopul meu e să fac un puzzle din propunerile şi ideile cu care veţi veni dumneavoastră“, a punctat Dan Cojocaru.
 
Prima propunere a venit din partea lui Alexandru Bajdechi, de la Federaţia Tinerilor din Constanţa, care a sugerat înfiinţarea în cadrul Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ a unui centru de informare şi consiliere pentru problemele tinerilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii