Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:55 28 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Manifestări în țară, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

ro

23 Jan, 2020 11:41 1395 Marime text

Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile locale, vor organiza vineri, 24 ianuarie, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase, sesiuni de comunicări ştiinţifice, evocări, gale de filme documentare, precum și expoziţii şi spectacole cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi a 161 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor participa la manifestările organizate cu acest prilej la Iaşi. Acestea vor avea loc în Piaţa Unirii, începând cu ora 13.00, şi vor cuprinde un ceremonial religios „Te Deum”, alocuţiuni şi depuneri de coroane de flori iar la final, alături de militarii, pompierii și jandarmii ieşeni, vor defila militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, ai Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” din Vatra Dornei, cei ai Batalionului 53 Comando „Smaranda Brăescu” din Bacău, elevi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, precum și un detașament al Asociației Tradiții Militare. De la ora 14.30, la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din localitate,  va fi oficiată o slujbă de pomenire, urmată de depuneri de coroane şi jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, va participa, începând cu ora 9.30, la ceremonia militară a depunerii de coroane şi jerbe de flori de la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române din Bucureşti.

La Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, între orele 10.00 şi 14.00, va fi organizată o manifestare istorico-militară având motto-ul: „Fraţi de arme, peste Milcov”.

La Focşani, de la ora 11.00, în Piaţa Unirii, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă organizată de către Brigada 282 Blindată ”Unirea Principatelor”, precum şi un moment artistic evocator.

Ti-a placut articolul?

Comentarii