Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandatul șefului Portului Constanța expiră oficial de Ziua Marinei. Componența CA-ului și cifrele Administrației Porturilor Maritime pe ultimii ani

ro

06 Aug, 2022 00:00 2268 Marime text
  • Mandatul lui Florin Goidea în cadrul CA-ului Administrației Porturilor a fost prelungit joi, 4 august 2022, până în luna octombrie 2022.
  • Mandatul său în funcția de director general este valabil până luni, 15 august 2022.
  • Cu zece zile înainte de expirarea mandatului lui Florin Goidea în funcția de director general, cifrele pe ultimul an ale CN APM Constanța SA arată o creștere a numărului angajaților, dar și a profitului.
  • Contactat telefonic pe tema mandatului, Florin Goidea a precizat că nu dorește să comenteze.
 
Emoții pentru Portul Constanța! Mandatul actualului director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, Florin Goidea, expiră oficial la data de 15 august 2022 și, deocamdată, acesta nu a dorit să facă vreun comentariu în legătură cu expirarea mandatului ori dacă intenționează să rămână în cadrul companiei sau nu.
 
Pe de altă parte, mandatul său în cadrul CA-ului Administrației Porturilor a fost prelungit joi, 4 august 2022, până în lunga octombrie 2022.
 
Cu zece zile înainte de expirarea mandatului lui Florin Goidea în funcția de director general, cifrele pe ultimul an ale CN APM Constanța SA arată o creștere a numărului angajaților, dar și a profitului, după cum vom arăta în continuare.
 
Componența Consiliului de Administrație
 
Pachetul majoritar de acțiuni al CN APM Constanța SA, de 80%, este deținut de Ministerul Transporturilor, în timp ce Fondul Proprietatea are o cotă de participare la beneficii și pierderi de 20%.
 
În ce privește Consiliul de Administrație, componența actuală - provizorie - este următoarea: președinte CA este Adrian Daniel Gavruță, membru provizoriu, numit la data de 16 aprilie 2022, mandatul urmând să îi expire pe data de 15 octombrie 2022.
 
Din 26 aprilie 2022, Adrian Daniel Găvruţa, şef serviciu la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara, exercită, cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru o perioadă de 6 luni.
 
Găvruță Adrian, președinte provizoriu al CA-ului Portului Constanța, are aceeași funcție la Telecomunicații CFR SA, este în consiliul de conducere al Club Sportiv Rapid București și membru în Comisia Națională a Bibliotecilor și până de curând a administrat Poșta Română, fiind și membru în CA Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică.
 
Detalii complete despre averea și traseul carierei sale puteți citi în articolul

Declarații de avere
Ce interese are Adrian Daniel Găvruța, Președintele CA al Portului Constanța (DOCUMENTE)


Constantin Chirilă este, la rândul său, membru provizoriu, numit pe 5 aprilie 2022, mandatul urmând să îi expire la data de 4 octombrie 2022.
 
Fost deputat în perioada 2008 – 2012, din partea PDL, Constantin Chirilă este, totodată, administrator al SC Raja SA, iar numele său se leagă, în total, de 16 firme, dintre care unele sunt dizolvate.
 
Astfel, printre firmele radiate se numără Arpoval Consulting (acționar, administrator), Energia Management (administrator), Contas Office (asociat, administrator), Farexim (administrator), Euro Asia Line CO (asociat), Freedom Star Industrial (asociat), Freedom Star Electronics (acționar), Unipan (acționar), S T Real Estate (asociat), R N C Consuting (asociat).
 
Firmele încă în funcțiune în care figurează sunt Contempo (asociat, administrator), Romania Travel Plus (asociat, administrator), Samaka Imobiliare (asociat, administrator), dar și Bestrecovery (asociat).
 
Puteți citi mai multe despre averea lui Constantin Chirilă aici
 
Directorul general Florin Goidea a fost numit la data de 5 aprilie 2022, mandatul său fiind valabil până pe 4 octombrie, după prelungire de joi.
 
Din luna februarie 2020, Florin Goidea și-a legat numele de APM Constanța, ca adjunct, fiind numit director general al instituției începând cu 28 decembrie 2020, în urma concursului susținut.
 
La data de 13 februarie 2020, acesta a demisionat din funcția de consilier județean, pe care o deținea ca membru PMP.
 
Informații detaliate despre averea sa, dar și despre activitatea dinainte de a deveni șeful Portului Constanța puteți consulta aici
 
Cătălin Diaconu, numit pe 16 aprilie 2022, are mandatul valabil până pe 15 octombrie 2022 și mai este membru în CA al Companiei Naționale Aeroporturi București SA.
 
Administratori provizorii sunt Dan Alexandru Catană, numit pe 22 iulie 2022, cu mandatul valabil până pe 21 noiembrie 2022, Gheorghe Naceades (membru PSD, fost candidat pentru Consiliul Județean Constanța, asociat în Kaspa Green Clean, Genco International Cotani și Genco Development), cu mandatul până pe 12 decembrie 2022 și Suryan Omar Dede (fiul lui Dede Perodin – consilier local în CL Constanța din partea PSD), cu mandat până pe 10 decembrie 2022.
 
Dan Alexandru Catană, director de cabinet în cadrul Ministerului Transporturilor, este fiul lui Dumitru Catană, fost inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, acesta din urmă devenit șef al Autorității Navale Române în iunie 2014.
 
La rândul său, Dan Alexandru Catană a fost căpitan în cadrul Autorității Navale Române, acesta a fost inclusiv căpitan șef portuar, dar și șef al Biroului Siguranța Navigației la Căpitănia Portului Snagov din cadrul ANR.
 
Mai sunt menționați în documentul oficial al Registrului Comerțului, consultat pe 5 august 2022, foștii directori generali, Daniela Șerban (al cărei mandat a expirat în decembrie 2019, acum director economic până pe 14 decembrie 2022), Costel Stanca (al cărui mandat a expirat pe 27 decembrie 2020) și Florin Goidea, a cărui numire va expira pe 15 august 2022.
 
Daniela Șerban este, așa cum am precizat, director economic al Administrație Porturilor Maritime Constanța. Numele său se leagă de Raja SA, dar și de companiile Mobila – Gin Gin (asociat, administrator), Poli-Invest (asociat) și Dacos Company (asociat).
 
Puteți citi mai multe despre activitatea sa aici
 
Fostul director al CN APM Constanța Costel Stanca a încheiat în noiembrie 2021 un contract cu Adminsitrația Porturilor, de data aceasta Stanca fiind asociat unic și administrator al Atlas Research SRL, firma ce își adjudecase contractul privind furnizarea serviciului necesar implementării programului Transnațional Dunărea 2014 – 2020.
 
CN Administrația Porturilor Maritime, contract cu firma unui fost director (document)
 
Este vorba de un instrument de calcul și raport privind impactul întreținerii senalului navigabil proiect DTP3-576-3.1 – Dionysus „Integrating Danube Region into Smart and Sustainable Multi-modal and Intermodal Transport Chains” (Programul Transnational Dunărea 2014-2020). Atribuirea a avut loc pe 22 noiembrie 2021.
 
Valoarea finală a contractului este de 132.000 lei, iar firma câștigătoare este Atlas Research SRL, deținută de fostul director CN APM Constanța SA.
 
De altfel, numele lui Stanca se leagă și de Sea Training Center (asociat, administrator) și de firmele radiate Atlas Consulting (asociat, administrator) și Stel Europa (asociat, administrator).
 
Florin Goidea, majoritate de cinci voturi pentru funcție
 
Amintim aici, decizia privind numirea lui Florin Goidea în calitate de director general al CN APM Constanța SA a fost publicată în Monitorul Oficial al României în luna februarie 2021, fiind vorba despre Hotărârea nr. 22 din 23.12.2020.
 
Florin Goidea a fost votat cu o majoritate de cinci voturi pentru și o abținere, începând cu data de 28 decembrie 2020 și până pe 15 august 2022.
 
Contactat telefonic cu o ocazie anterioară, directorul Florin Goidea a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că nu dorește să comenteze cu privire la expirarea mandatului său pentru funcția de director general.
 
Angajați, profit și cifră de afaceri
 
Potrivit Registrului Comerțului, auditorul CN APM Constanța SA este compania TSG Romania Assurance & Advisory Business Services SRL, din București, reprezentată de cetățeanul britanic Seferis Christodoulos Constandinou.
 
CN APM Constanța SA se ocupă de activități de servicii anexe transportului pe apă și are mai multe sucursale în Portul Constanța.
 
În Predeal, compania deține un Centru de Pregătire Profesională.
 
În anul 2019, Administrația Porturilor Maritime a raportat 872 de angajați, un profit net de peste 108 milioane de lei și cifra de afaceri a fost de aproape 350 de milioane de lei.
 
În 2020, numărul angajaților a scăzut la 855, dar profitul a înregistrat o creștere la peste 130 de milioane de lei. Cifra de afaceri a scăzut la 345 de milioane de lei.
 
În 2021, s-au înregistrat creșteri pe toate planurile: numărul angajaților a crescut la 889, profitul a ajuns la 130.460.821 de lei, față de 130.290.270 de lei, iar cifra de afaceri a crescut și ea la peste 418 milioane de lei.
 
Cu astfel de raportări, rămâne de văzut care vor fi deciziile din perioada imediat următoare luate în plan politic cu privire la conducerea Portului Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Averea lui Florin Goidea, șeful Portului Constanța. Mandatul urmează să-i expire. „Nu doresc să comentez“ (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii