Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:50 27 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Peste 1.800 de situații de urgență în ultimele 24 de ore

ro

22 Feb, 2022 10:48 629 Marime text

 
  • Efective ale Poliției Române efectuează marți, 22 februarie a.c., opt acțiuni operative și 19 percheziții, la nivel național.
 
Aceste misiuni vizează combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminale.
 
În ultimele 24 de ore, misiunile MAI s-au axat, în principal, pe salvarea persoanelor aflate în situații de urgență, pe asigurarea unui grad ridicat de siguranță a persoanelor și protecția patrimoniului.
 
Personalul structurilor operative din MAI au intervenit la 4.344 de evenimente, dintre care 2.502 - circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.842 - circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

 
Infracționalitate înregistrată
 
În urma activităților desfășurate de polițiștii din structurile de investigații criminale și dispozitivele de ordine publică au fost prinși în flagrant 133 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 130 de fapte penale.
 
De asemenea, în urma activităților de investigații specifice, au fost identificați 52 de autori în 44 de dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidență.
 
Totodată, au fost depistate 21 de persoane urmărite național sau internațional față de care s-au dispus măsurile legale.
 
La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost sesizate 937 de posibile infracțiuni, aproximativ 20% dintre acestea, din oficiu.
 
În același interval, efectivele de jandarmi aflate în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 43 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 41 de fapte penale.
 
În urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 57 de persoane.
 
 
Siguranță rutieră

 
În ultimele 24 de ore, au continuat și acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 600 de permise de conducere și au retras 303 de certificate de înmatriculare.
 
Sancțiuni contravenționale aplicate
 
În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 8.691 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2,7 milioane de lei.
 
De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 44.252 de lei, iar polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de 147.236 de lei.
 
Angajații IGSU au efectuat 127 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 12 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 456 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 151.500 de lei.
 
Intervenții în situații de urgență și persoane salvate
 
Pe parcursul intervențiilor desfășurate în ultimele 24 de ore, pompierii au salvat 10 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.355 de persoane.
 
În zonele montane și pe traseele turistice, au acționat 128 de jandarmi.
 
Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situații de urgență.
 
 
Tranzitul frontierei de stat

 
Frontiera de stat a fost tranzitată de 93.037 de persoane și de 32.957 de mijloace de transport.
 
De asemenea, în urma activităților specifice, polițiștii de frontieră au depistat 27 de migranți ilegali și au constatat 23 de infracțiuni.


Sursa foto cu rol ilustrativ: DGPMB 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii