Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:57 28 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban „ Am discutat cu premierul Ungariei, mi-a spus că nu vor fi restricții la transportul de mărfuri“ (video)

ro

18 Mar, 2020 17:31 660 Marime text
Guvernul se reuneşte, miercuri, pentru prima dată de la instituirea, prin decret prezidenţial, a stării de urgenţă pe teritoriul României.

De altfel, este şi prima şedinţă a Cabinetului Orban după învestitura de la sfârşitul săptămânii trecute.

Premierul Ludovic Orban face declarații miercuri în debutul ședinței de guvern. 

Trebuie să ne adaptăm la condiții, dar e important ca guvenrul să-și desfășoare normal activitatea. Emitem prima ordonanță militară, semnată de ministrul Vela și de mine. Am luat măsuri care pot părea severe. Am suspendat pentru 14 zile zboruri spre/dinspre Spania. Am văzut foarte clar cazul unui zbor din Spania cu un pasager depistat pozitiv.

Extinderea epidemiei în Spania a generat această măsură, absolut necesară, exact cum am luat și în cazul Italiei. Am luat măsuri severe legate de închiderea restaurantelor, cafenelor, barurilor. Am restrâns la maximum ocaziile în care oamenii sunt apropiați, se întrunesc și există posibilitatea răspândirii virusului. Vrem să limităm la maxim posibil răspândirea virusului.

Să păzim fiecare cetățean de riscul de îmbolnăvire cu această boală care e o amenințare la nivel global.

Vom continua să luăm măsuri la fel de energice pentru a diminua ritmul de răspândire a virusului, măsuri pentru întărirea capacității instituțiilor.

Din păcate, am avut situații în care a trebuit să intervenim la nivel diplomatic, le mulțumesc miniștrilor Aurescu pentru munca neobosită, Ciucă, Bode.

În urma unei discuții personale cu premierul Ungariei am fost informat oficial că se va reglementa situația cu tanzitul în Ungaria. În ce privește transportul de marfă nu vor mai exista restricții. În ce privește transportul de persoane, se va permite transportul în convoi între orele 21.00 și 5.00 dimineața, ora Ungariei, pentru cetățenii care vin dinspre Europa de Vest.


Au existat probleme în Slovenia, cu transportul de marfă în Serbia. Acum, practic putem spune că fluența transportului de marfă e asigurată.

Am insistat pentru a permite transportatorilor continuitatea în activitate, asigurând condiții speciale de protecție pentru șoferii de tir-uri, care să poată relua activitatea fără să stea 14 zile în carantină, cu condiția respectării condițiilor de igienă.

În ce privește impactul economic, urmărim cu mare atenție. Sunt efecte negative din ce în ce mai clare.

Sunt domenii aproape paralizate: transportul rutier de persoane, horeca, hoteluri, restaurante sunt în situație critică.


Sursa video: Facebook/ Guvernul României 

Ti-a placut articolul?

Comentarii