Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE-TEXT Conferință națională despre securitate și fake news, la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

05 May, 2022 09:20 2044 Marime text
Conferința Universitatea OvidiusFacultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează joi, 5 mai 2022, conferința națională „Securitate și fake news – Fake news și dezinformare: Aspecte relative la efectele juridice ale luptei împotriva manipulării informaționale”.

La eveniment participă rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, decanul Facultății de Drept și Științe Administrative, prof. univ. dr. Adrian Constantin Stoica, Președintele Curții de Apel Constanța, judecătorul Alina Gabriela Jurubiță, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, magistratul Gigi Valentin Ștefan, Subprefectul Județului Constanța, Ali Șenol, Vice-Primarul Municipiului Constanța, Ionuț Rusu, adjunctul inspectorului șef al IPJ Constanța, comisar șef Mircea Vizitiu.

 „Această conferință este primul eveniment dintr-o serie de manifestări științifice prin care Facultatea de Drept și Științe Administrative marchează 30 de ani de învățământ juridic universitar ovidian și suntem onorați de participarea unor personalități marcante ale vieții academice și juridice din România, alături de care vom analiza fenomenul fake news și influențele acestuia asupra mediului economic, social și politic”, precizează prof. univ. dr. Adrian Stoica.


Conform Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța, temele de discuție vor include necesitatea reglementării știrilor false prin limitarea exercițiului unor drepturi fundamentale din perspectiva Constituției României, dar și a Convenției Europene a Drepturilor Omului, aspecte juridico-penale ale fenomenului de fake-news, dezinformarea în contextul războiului cibernetic, propagandei teroriste sau în context pandemic, efectul fake news asupra operațiilor informaționale ca instrument de politică externă – cazul Federației Ruse și contribuția fiecărui membru al comunității la dezvoltarea sau combaterea fenomenului.

UPDATE: ora 9.25

„Ne uităm în jurul nostru și vedem , pe lângă nebunia de zi cu zi, că nici situația geografică nici gea geopolitică nu ne avantajează . Noi am fost învățați că suntem într-un loc binecuvântat și plăcut Celui de Sus, dar momentan nu prea ne convine poziția în care ne găsim, cel puțin din punct de vedere geografic . este o manifestare care nu întâmplător se suprapune cu cee ace este în jurul nostru“ - a precizat rectorul Universității Ovidius Constanța, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.

UPDATE: ora 09.35

„Ca și judecător și președinte al Curții de Apel Constanța pot spun ecă ne confruntăm cu efectele acestei manipulări și dezinformări, dar nu aș pune neaparat pe seama presei. Presa, așa cum –a zis CEDo, rămâne câinele de pază al democrației. Aș pune mai degrabă pe seama acestor noi personalități care se remarcă în spațiul online, care ăîși spun influenceri și care știu de toate. Dacă înainte toți oamenii se pricepeau la fotbal și politică, se pare că astăzi ne pricepem la orice. Am observant că toată lumea se pricepe la juridic și la cine ar trecui să fie judecător la CCR și cum trebuie să dea hotărârea, după cum toată lumea se procepe la ce este SIIJ-ul și dacă trebuie să ancheteze judecătorii și în ce limite“ - a declarat președintele Curții de Apel Constanța, judecătorul Alina Gabriela Jurubiță.

  UPDATE: ora 9.45

„În primul rând vă felicit pentru organizarea acestor evenimente care marchează aniversarea a 30 de ani de învățământ juridic universitar ovidian. Fiind unul dintre partenerii instituționali a acestor evenimente științifice organizate de Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius Constanța, constat cu plăcere consistența evenimentelor academice ce se vor desfășura în luna mai în această prestigioasă instituție de învățământ. Primăria Municipiului Constanța a primit cu mare bucurie propunerea conducerii Facultării de Drept de a fi parteneri în organizarea acestor conferințe sce se vor desfășura în luna mai  deoarece UOC prin intermediul Facultății de Drept reprezintă unul dintre principalii furnizori de resurse umane din administrația publică locală. Constat faptul că, mulți funcționari publici, cu pregătire profesională remarcabilă, sunt absolvenți ai Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius Constanța“ - a precizat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii