Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul PSD Marcel Ciolacu, precizări importante despre deschiderea piețelor

ro

10 Nov, 2020 13:42 1504 Marime text
  • Senatorul PSD Daniel Zamfir a anunţat că, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, a depus un amendament la ordonanţa 78/2019 prin care nu va fi permisă închiderea pieţelor.
Amendamentul PSD prin care se redeschid piețele a trecut astăzi de comisii și va ajunge la vot final în Camera Deputaților.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a anunţat că, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, a depus un amendament la ordonanţa 78/2019 prin care nu va fi permisă închiderea pieţelor.
 

„Pe durata stării de alertă, pietele agroalimentare in spatii inchise, targurile, balciurile, pietele mixte si volante, talciocurile, își vor putea continua activitatea, cu respectarea restricțiilor referitoare la distanțarea sociala și a măsurilor de protecție sanitara”, este amendamentul depus de liderul PSD Marcel Ciolacu și senatorul PSD Daniel Zamfir.

Iată postare cea mai recentă de pe pagina de socializare a lui Marcel Ciolacu:

Orban, înțelegi de ce am votat azi în Parlament pentru redeschiderea piețelor?! Tu poți să trăiești cu imaginea asta?! Dar parlamentarii tăi care s-au abținut la vot?!

Asta ați făcut, criminalilor! V-ați bătut joc de oameni! Ați scos bătrânii care muncesc din greu în frig și ploaie cu deciziile voastre aberante!

Amintim că, ieri, 9 noiembrie 2020, a fost prima din cele 30 de zile în care se aplică restricțiile anti-Covid potrivit cărora ”se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare”.

În Piața Tomis III, din Constanța, comercianții și-au scos conștiincioși bunurile afară, la vânzare, pentru a mai salva ceea ce se poate dintr-un an economic deja compromis.

Închiderea piețelor a fost un motiv de dispută și ieri la ora premierului din Camera Deputaților, unde Orban a fost luat la rost de către PSD pentru această decizie.

„Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români. PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse românești. Vom vota mâine în plenul Camerei Deputaților amendamentul prin care piețele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și protecție sanitară”, anunța pe Facebook Marcel Ciolacu.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii