Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația pentru reabilitarea Muzeului de Istorie, aproape de final. O singură ofertă a fost depusă

ro

27 Jul, 2020 00:00 1798 Marime text
  • Licitația pentru atribuirea contractului în valoare de peste 13 milioane de lei a intrat într-o nouă fază.
  • Singura ofertă a fost depusă de asocierea Actaeon Invest SA (lider de asociere) & Princer SA & Specialist Smart Group & Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L.
  • Firmele Actaeon Invest, Princer SA şi Research Consorzio Stabile Societa Consortile se ocupă și de reabilitarea Cetății Carsium.

Un pas înainte pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Licitația pentru atribuirea contractului în valoare de peste 13 milioane de lei a intrat într-o nouă fază, respectiv selecția câștigătorului. Reamintim că la această licitație s-a depus o singură ofertă, din partea asocierii Actaeon Invest SA (lider de asociere) & Princer SA & Specialist Smart Group & Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L.
Licitația pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța este la un pas de finalizare. Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, evaluarea financiară a oferteio s-a încheiat la data de 22 iulie, iar procedura a intrat acuma în faza deliberărilor.
Pentru contractul în valoare totală de 13.132.373,33 de lei s-a depus o singură ofertă, venită din partea asocierii al cărei lider este Actaeon Invest.
 

Ofertă pentru licitația anterioară

De precizat că asocierea de firme ce a depus noua ofertă pentru reabilitarea Muzeului de Istorie este aproximativ aceeaşi cu cea care a depus singura ofertă în cadrul procedurii anterior derulate și care a fost anulată, în cele din urmă. Diferența este că, pentru noua procedură a fost cooptată societatea Specialist Smart Group, care a lipsit în cadrul asocierii anterioare.
Dacă vor fi desemnate câștigătoare ale licitației pentru Muzeul de Istorie, firmele Actaeon Invest, Princer SA şi Research Consorzio Stabile Societa Consortile nu ar fi la primul contract cu autoritățile județene. Acestea, în asociere, au câştigat, spre finele lui 2019, contractul pentru reabilitarea Cetăţii Carsium.
Aşa cum am precizat, cele trei societăţi au depus ofertă pentru restaurarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi în cadrul procedurii anterioare, dar la momentul desfăşurării primei licitaţii oferta lor a fost respinsă, pe fondul unor neînţelegeri.
 

Cifre și date

Pentru a reveni la noua procedură, ce a intrat în ultima fază, amintim că liderul asocierii, Actaeon Invest, este o firmă cu sediul social în Braşov. Aceasta a fost înfiinţată în 2016, iar obiectul principal de activitate este reprezentat de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
Administratorul societăţii, ce are un capital social subscris de 120.000 de lei, este Cezar-Iulian Vlădoianu, acesta fiind, totodată, membru fondator alături de constănţeanul Mihai Vlad. De menţionat că firma are un punct de lucru şi în Constanţa, iar în luna iunie 2019, societatea a câştigat contractul pentru modernizarea Serviciului de Medicină Legală Constanţa, atribuit de către CJC. În noiembrie 2019, reprezentantul societăţii, Cezar Iulian Vlădoianu, a semnat contractul pentru reabilitarea Cetăţii Carsium.
La rândul său, Princer SA este o firmă înfiinţată în 1991 ce are un capital social subscris de 105.464,7 lei. Din firmă fac parte Soprex Imi SA, cu 22%, Alecsandru Corneliu Angelescu, ce deţine 49%, o listă de 3 acţionari persoane juridice ce deţin în total 0,93%, dar şi o listă cu un acţionar persoană fizică ce deţine 28,07%. Administratorul firmei, dar şi preşedinte şi director general este Alecsandru Corneliu Angelescu.
Un alt administrator este Constanţa Floricel Constantinescu şi, respectiv, Ștefan Lazăr. Firma se ocupă cu activităţi de arhitectură şi îi mai are ca cenzori/auditori pe Anişoara Pînzaru, Florentina Victoria Juhasz, Mihaela Sabina Marinescu, Ion Moiceanu - expert contabil. În 2016, societatea a avut o cifră de afaceri de 814.355 de lei şi un profit brut de 49.768 de lei, în 2017 cifra de afaceri a fost de 352.407 lei, cu o pierdere brută de 254.570 de lei, iar pentru 2018 cifra netă de afaceri a fost de 500.099 de lei, iar profitul brut 49.062 de lei.
Firma bucureşteană Specialist Smart Group a fost înfiinţată în anul 2016 şi este deţinută în cote egale de bucureşteanul Virgil Șerban, care este și administrator, şi de Alexandrina Stoica, de asemenea, din Bucureşti.
Firma se ocupă cu „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“. Potrivit datelor oficiale puse la dispoziţie de Registrul Comerţului la data de 26.02.2020, în anul 2017, cu un salariat, firma a înregistrat un profit brut de 26.030 de lei şi a avut o cifră de afaceri netă de 45.000 de lei. În 2017, numărul angajaţilor a rămas constant, profitul brut a fost de 207.945 de lei, iar cifra de afaceri netă s-a ridicat la 240.447 de lei.
Societatea Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL este sucursala din Bucureşti a unei firme din Napoli. Ca o paranteză, în cursul anului trecut, firma cu rădăcini italiene s-a înscris şi în cursa pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa, însă fără succes.
Pentru a reveni la Research Consorzio Stabile, aceasta a fost înfiinţată ca sucursală în București în luna mai a anului 2017. Domeniul principal de activitate este reprezentat de „activităţi de consultanţă în management“. În prezent, firma figurează şi cu „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“, conform sursei citate. Împuternicit a fost desemnat cetăţeanul italian Dario Bifulco. În 2017, firma a avut un profit brut de 235.201 lei, cu doi angajaţi şi o cifră de afaceri de 778.326 de lei.


Citește și:

Reabilitarea Muzeului de Istorie. Singura ofertă depusă, respinsă pentru o neînţelegere? (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii