Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legăturile aeriene ale Georgiei, deschise Proiect comun CULTOUR-BSB. Invitații reciproce pentru turism estival la Constanța și Batumi

ro

10 Mar, 2021 17:03 991 Marime text
  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chiţac, a avut astăzi, 10 martie 2021, o primă discuție de lucru, în format online, cu primarul interimar al orașului Batumi (Georgia),  Archil Chikovani, la inițiativa acestuia.
  • În acest sens, au fost deschise deja legăturile aeriene ale Georgiei, iar turiștii străini se pot deplasa în destinațiile turistice din Georgia pe cale aeriană.
  • Vergil Chițac a subliniat, totodată, faptul că cele două orașe vor avea posibilitatea de a se folosi de datele analitice produse în cadrul proiectului comun "Development of Sustainable Cultural Tourism in the Black Sea Basin", acronim CULTOUR-BSB, dezvoltat de Primăria municipiului Constanța alături de parteneri din Bulgaria, Ucraina, Georgia, Turcia.
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chiţac, a avut astăzi, 10 martie 2021, o primă discuție de lucru, în format online, cu primarul interimar al orașului Batumi (Georgia), Archil Chikovani, la inițiativa acestuia.

S-a discutat în mod prioritar despre inițierea unor colaborări de substanță în domeniul turismului între cele două orașe, Constanța și Batumi, precum și, în particular, despre consolidarea raporturilor de colaborare din perspectiva deschiderii sezonului estival al acestui an, în condițiile provocărilor generate de pandemia de COVID-19.

Părțile au apreciat că relațiile dintre cele două municipalități se dezvoltă în mod dinamic, având în vedere recenta semnare, în septembrie 2020, a Înțelegerii de Cooperare între cele două municipalități.

Primarul interimar al orașului Batumi a precizat că autoritățile orașului pregătesc intens deschiderea sezonului estival 2021, chiar și în actualele condiții de pandemie. În acest sens, au fost deschise deja legăturile aeriene ale Georgiei, iar turiștii străini se pot deplasa în destinațiile turistice din Georgia pe cale aeriană. Cetățenii străini care vizitează Batumi trebuie să prezinte la punctele special amenajate pe aeroport adeverința de vaccinare cu ambele doze de vaccin pentru a nu mai fi supuși măsurii carantinării.

Se așteaptă adoptarea de măsuri similare în vederea deschiderii frontierelor terestre și maritime pentru toți cetățenii străini. Autoritățile orașului au pregătit numeroase oferte speciale și seturi de recomandări pentru turiștii străini care vizitează orașul în 2021 și au subliniat că Batumi reprezintă, din toate punctele de vedere, o destinație turistică prietenoasă și atractivă pentru turiștii din România, în special pentru cei din Constanța. Recent, au fost reluate cursele aeriene spre Batumi, în principal linia aeriană operată pe ruta Istanbul-Batumi.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a subliniat că, în prezent, se află în derulare la nivelul municipiului inițiativa de constituire a unei noi organizații de management al destinațiiei, ale cărei atribuții vor viza și realizarea unui sprijin logistic substanțial pentru facilitarea deplasărilor turistice între municipiul Constanța și destinațiile turistice recomandate pentru cetățenii municipiului.

Proximitatea geografică, bunele relații statuate între cele două municipalități, potențialul turistic substanțial al orașului-port Batumi, deschiderea europeană a Georgiei, precum și relațiile excelente dintre România și Georgia, de parteneriat strategic, fac ca, în mod firesc, Constanța să fie inclusă pe lista destinațiilor turistice prioritare recomandate pentru locuitorii orașului Batumi, iar orașul Batumi să fie inclus pe lista destinațiilor turistice prioritare recomandate pentu cetățenii orașului Constanța.

Vergil Chițac a subliniat, totodată, faptul că cele două orașe vor avea posibilitatea de a se folosi de datele analitice produse în cadrul proiectului comun "Development of Sustainable Cultural Tourism in the Black Sea Basin", acronim CULTOUR-BSB, dezvoltat de Primăria municipiului Constanța alături de parteneri din Bulgaria, Ucraina, Georgia, Turcia; proiectul se va finaliza în iunie 2021 (după o perioadă de suspendare și prelungire în contextul COVID-19) , inclusiv prin elaborarea de analize ale potențialului turistic din țările participante la proiect, precum și prin analize ale potențialului de cooperare în domeniul turistic între țările respective.

Primarul interimar al orașului Batumi, domnul Archil Chikovani, l-a invitat pe primarul municipiului Constanța să efectueze în cursul acestui an o vizită la Batumi, pentru confirmarea și consolidarea relațiilor de parteneriat între cele două municipalități. Părțile au convenit că realizarea unui schimb de vizite în cursul anului 2021 reprezintă o oportunitate pentru consolidarea raporturilor dintre cele două orașe.

Domnul Archil Chikovani a adresat, cu această ocazie, o călduroasă recomandare turistică pentru cetățenii municipiului Constanța - de a-și planifica, în această vară, o vizită turistică ce se va dovedi de neuitat, tot pe litoralul Mării Negre – la Batumi, Georgia, oraș ospitalier, prieten și partener al Constanței.

O invitație similară a transmis cu această ocazie și primarul orașului Constanța către locuitorii orașului Batumi – invitația de a vizita orașul Constanța și, deopotrivă, Mamaia, cea mai populară stațiune a litoralului românesc., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii