Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

KMG International îşi reconfirmă angajamentele asumate faţă de statul român

ro

21 Mar, 2016 00:00 1578 Marime text

 
Pentru a evita neînţelegerile sau interpretarea eronată de către public a declaraţiilor lansate recent în mass-media de către dl. Daniel Horodniceanu cu privire la stadiul unui „dosar Rompetrol“ în curs de desfăşurare la DIICOT, KMG International a oferit o serie de clarificări.
 

„KazMunayGas a achiziţionat un pachet de 75% din The Rompetrol Group NV în anul 2007 şi a preluat conducerea executivă a grupului în anul 2009, după achiziţionarea pachetului rezidual de 25% dintre acţiuni. Niciuna dintre faptele sau omisiunile fostului acţionar majoritar sau ale conducerii The Rompetrol Group NV nu pot cădea în responsabilitatea managementului şi a angajaţilor de după anul 2009 ai Grupului, denumit în prezent KMG International. KMG International este o filială a KazMunayGas, Compania Naţională Petrol şi Gaze din Kazakhstan. Sub acţionariatul actual şi conducerea din prezent a companiei KazMunayGas, KMG International acţionează în acord cu standardele de etică în afaceri, respectând legislaţia din România, ţară în care grupul deţine o parte importată a activelor şi în care îşi desfăşoară operaţiunile.

 
Reamintim, KazMunayGaz a dovedit deja respectarea angajamentului de a contribui la dezvoltarea României ca un hub energetic pentru regiunea Mării Negre, prin investiţii în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari începând din anul 2007, în operaţiuni derulate de mai mult de 5.000 de angajaţi din România. Grupul a plătit în perioada 2007 - 2014 mai mult de 12 miliarde de dolari la bugetul statului român. KazMunayGas International şi-a asumat, faţă de Guvernul român, dezvoltarea unui fond de investiţii mixt româno-kazah, cu un aport de capital de 150 de milioane de dolari şi urmărind o ţintă totală a activelor de până la un miliard de dolari, în funcţie de condiţiile de piaţă. KazMunayGas International aşteaptă din partea Guvernului român parcurgerea unor paşi administrativi necesari pentru înfiinţarea entităţii de proiect a fondului de investiţii, în timp ce proiecte în valoare de peste 300 de milioane de dolari au fost deja identificate şi sunt pregătite pentru a fi transferate către fond şi pentru a fi dezvoltate în România.
 
Prin urmare, performanţa şi reputaţia solidă a Grupului KMG International reprezintă rezultatele muncii depuse de actualii acţionari şi a echipei de management, cu respectarea de către aceştia a angajamentelor asumate. De aceea, ne aşteptăm ca, în viitor, înalţi oficiali ai statului roman să delimiteze şi să definească cu mai multă precizie scopul şi aria investigaţiilor referitoare la evenimente petrecute înaintea prezenţei KazMunayGas în România. Astfel, opinia publică va fi corect informată, iar ambiguităţile care pot genera riscuri reputaţionale vor fi evitate“, se arată în comunicatul de presă al companiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii