Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:55 29 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis „Cu prilejul celebrării Zilei Limbii Române, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile drapelului național“

ro

31 Aug, 2020 18:45 521 Marime text
  • Cu prilejul celebrării Zilei Limbii Române, Palatul Cotroceni va fi iluminat luni, 31 august a.c., începând cu ora 20:00, în culorile drapelului național.

Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Limbii Române este următorul:

„Limba ne definește identitatea și cultura, ne modelează și ne inspiră. Astăzi, 31 august, de Ziua Limbii Române, vreau să le mulțumesc tuturor celor care, indiferent unde se află, vorbesc și simt românește.

Un mesaj special se îndreaptă către cei care vorbesc și păstrează graiul românesc în afara granițelor. Sunt convins că nu este ușor să-și păstreze identitatea, limba și credința. Vreau să remarc totodată eforturile făcute de profesorii de limba română din afara țării care transmit noilor generații rădăcinile moștenite din trecut și îi ajută să se definească cultural și spiritual. Misiunea acestora este adesea grea, realizată în condiții dificile, și de aceea profesorii merită, pe lângă respectul și aprecierea noastre, și măsuri concrete care să îi susțină.

Școala nu transmite doar cunoștințe, ci formează caractere. Încurajarea lecturii, dezvoltarea caligrafiei, scrierea și rostirea corectă a cuvintelor ne dezvoltă ca oameni, ca societate și ca națiune. Limba este comoara noastră și este datoria fiecăruia dintre noi să o protejăm.

La mulți ani Limbii Române și vorbitorilor ei, astăzi și în fiecare zi!

Cu prilejul celebrării Zilei Limbii Române, Palatul Cotroceni va fi iluminat luni, 31 august a.c., începând cu ora 20:00, în culorile drapelului național”, este postarea de pe pagina de Facebook a Muzeului Național Cotroceni.

Sursa foto: Facebook/ Muzeul Național Cotroceni

Citește și: Astăzi, se sărbătorește Ziua Limbii Române. Mesajul premierului Ludovic Orban

Ti-a placut articolul?

Comentarii