Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:02 25 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Controale la mai mulți agenți economici. Au fost aplicate amenzi

ro

09 Nov, 2020 13:35 806 Marime text
  • În județul Tulceam a fost efectuată o acțiune pentru verificarea regulilor generale de comerț și pentru prevenirea/limitarea răspândirii virusului SARs Cov 2.
  • În cadrul acțiunii, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.
În week-end, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 1 Tulcea și Oficiului Protecției Consumatorului Tulcea au acționat pe raza comunelor Frecăței și Horia o acțiune pe linia verificării regulilor generale de comerţ, combaterii ilegalităţilor economice și prevenirii/limitării răspândirii noului coronavirus SARS-Cov-2, efectuând verificări și controale la 3 agenți economici.

Polițiștii au constatat că 2 agenți economici nu au emis bonuri fiscale pentru toate sumele de bani încasate din vânzarea produselor, sens în care au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în sumă totală de 1500 lei conform Ordonanței de Urgență nr. 28/1999 rep. privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi a fost confiscată suma totală de 63 lei neînregistrată în aparatul de marcat.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Acţiuni de acest gen vor fi desfăşurate şi în perioada următoare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii