Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța, pe primul loc la nivel național la cultivarea orzului. Câte tone au produs fermierii

ro

29 Aug, 2018 00:00 1842 Marime text
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă, susținută marți, 28 august, bilanțul din acest an al activității ministerului pe care îl conduce, dar și al producției obținute la nivel național, făcând referire, totodată, la investiții și rezultate.
 
Constanța se află printre cele 12 județe care au avut producții impresionante de grâu și orez. Practic, cele 12 județe, Bihor, Arad, Timiș, Mehedinți, Dolj, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila și Constanța, au asigurat mai bine de jumătate din producția națională.
 
Potrivit prezentării ministrului Daea, 10 județe din România au asigurat 5 milioane de tone din recolta de grâu, mai precis 50% din totalul țării. Constanța a avut o producție de 5.652 kg de grâu pe un hectar, fiind vorba de producția medie, clasându-se pe locul cinci la nivel național. Cea mai mare producție de grâu a fost în Timiș, urmată de Arad, Bihor și Giurgiu.
 
Constanța s-a aflat și printre primele 10 județe care au realizat 61% din producția de orz la nivel național, fiind vorba de 860 de mii de tone. Constanța s-a clasat pe primul loc la producția medie de orz, vorbim aici de 6.702 kg la hectar, fiind urmată la distanță scurtă de Ialomița, apoi de Bihor, Brăila.
 
De asemenea, în cadrul prezentării bilanțului, a fost discutată și problematica preluării președinției Consiliului Uniunii Europene. Au fost nominalizați membrii echipelor responsabile de organizarea și gestionarea activității grupurilor de lucru ale Consiliului UE și a fost demarat un amplu program de formare și perfecționare a acestora. MADR a desemnat persoanele responsabile pentru pozițiile președinte, vicepreședinte și responsabili de dosar, pentru gestionarea grupurilor de lucru ale Consiliului Uniunii Europene, în domeniul agriculturii și pescuitului pentru pregătirea președinției României la Consiliul Uniunii Europene din 2019. Experții nominalizați acoperă 29 grupuri de lucru (din care 5 grupuri au responsabili din ANSVSA).
 
A fost mărită echipa Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles și au fost delegate 5 persoane din partea MADR. A fost creată o structură nouă în cadrul MADR care să asigure sprijin pentru grupurile de lucru, precum și pentru organizarea evenimentelor din timpul președinției Consiliului UE.
 
Sursa foto 2: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii