Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarm, condamnat pentru uz de armă fără drept. Apelul dosarului, amânat pentru iunie

ro

02 May, 2020 00:00 3045 Marime text

Judecătoria Constanţa a decis condamnarea unui jandarm la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare pentru uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, noul termen fiind stabilit pentru data de 16 iunie.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
În sarcina inculpatului, procurorii au reţinut că aproape de finele anului 2014, cu ocazia patrulării împreună cu un pădurar, pe traseul Canaraua Fetii – Iormac Băneasa, a întâlnit doi ciobani ce păşteau mai multe oi. La un moment dat, într-un anumit context, jandarmul a făcut uz de armă cu o armă neletală pentru care nu era autorizat, trăgând în aer un foc.
 
Revenind la decizia privind condamnarea, instanţa a decis suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, timp în care militarul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatului jandarm i s-au impus următoarele obligaţii: a) să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională; b) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei / Consiliului Local al com. Oltina sau în cadrul Primăriei/Consiliului local al com. Băneasa pe o perioadă de 110 de zile lucrătoare.
 
Jandarmului i-a fost atrasă atenţia asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii unei infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege ori a obligaţiilor stabilite de instanţă şi în cazul neîndeplinirii integrale a obligaţiilor civile.
 
Citeşte şi
 
 #ConstantaEsteBine
Locotenent colonel Constantin Murariu, ofiţer specialist al IJJ Constanța – „Oricât ar fi de greu, nu avem voie să cedăm“


Armata a preluat paza tuturor magistraților din Constanța! Ce alte schimbări au mai avut loc

Înmormântat cu onoruri militare
Nemulțumiri după prima condamnare pentru moartea ofițerului constănțean Marius Nae (video)


 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii