Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentință definitivă în cazul unui fost jandarm din Constanța, acuzat de corupere sexuală a minorilor!

ro

01 Jul, 2023 16:38 1631 Marime text
  • Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, fostul subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța fiind acuzat de săvârșirea a două infracţiuni de corupere sexuală a minorilor.



Curtea Militară de Apel Bucureşti a pronunțat o sentință definitivă în dosarul unui fost subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, acuzat de corupere sexuală a minorilor! Instanța militară i-a aplicat inculpatului pedeapsa de doi ani închisoare cu suspendare a executării pedepsei, fiind stabilit un termen de supraveghere de patru ani.


Totodată, instanța i-a aplicat inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b), f), h), n) şi o) Cod penal, respectiv a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a fi tutore sau curator, de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, de a comunica cu persoanele vătămate (...) sau cu membri de familie ai acestora și de a se apropia de locuința, școala sau alte locuri unde persoanele vătămate desfășoară activități sociale la o distanță mai mică de 500 de metri pe o perioadă de 5 ani.


Decizia Curții Militare de Apel Bucureşti este definitivă.


Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, fostul subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța fiind acuzat de săvârșirea a două infracţiuni de corupere sexuală a minorilor.


Inculpatul a fost obligat ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;


e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcția Gestionare Servicii Publice Constanţa, Primăria Constanța, sau la R.A Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanta.

Judecătorii au dedus din durata pedepsei durata reținerii, pe o perioadă de 24 ore, începând cu data de 04.08.2020, ora 16:40, până în data de 05.08.2020, ora 16:40 și durata arestului preventiv din data de 05.08.2020 până în 16.09.2020.

În final, magistrații au admis în parte acţiunea civilă formulată în numele părților civile minore (...), prin reprezentanți legali, și l-au obligat pe inculpat la plata în favoarea părților civile, a sumei de câte 20.000 lei, reprezentând despăgubiri pentru daunele morale suferite.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Caz incredibil instrumentat de procurorii din Constanța!
Polițist trimis în judecată pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele


Interceptări
Motivarea judecătorilor în dosarul polițistului din Constanța care a refuzat 4000 de euro mită!


Tupeu! A încercat să mituiască un polițist chiar în sediul Poliției Rutiere Constanța! Condamnare cu executare și banii confiscați

Scene interzise minorilor în sensul giratoriu de la Agigea!
Cum motivează judecătorii cazul bărbatului prins în timp ce săvârșea acte sexuale explicite pe DN 38


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii