Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu suspendare pentru un jandarm din Constanța. Azi un nou termen în apel

ro

17 Jun, 2020 00:00 1712 Marime text
  • Jandarmul a făcut uz de armă cu o armă neletală pentru care nu era autorizat, trăgând în aer un foc.
  • Decizia Curții de Apel va fi definitivă.

Azi, la Curtea de Apel Constanța este programat un nou termen în dosarul în care un jandarm a fost condamnat în primă instanță la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare pentru uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Totodată, jandarmul a fost obligat să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională; b) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii
 

Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.

Conform actului de sesizare a instanței, în sarcina inculpatului, procurorii au reţinut că aproape de finele anului 2014, cu ocazia patrulării împreună cu un pădurar, pe traseul Canaraua Fetii – Iormac Băneasa, a întâlnit doi ciobani ce păşteau mai multe oi. La un moment dat, într-un anumit context, jandarmul a făcut uz de armă cu o armă neletală pentru care nu era autorizat, trăgând în aer un foc.

Revenind la decizia privind condamnarea, instanţa a decis suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, timp în care militarul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatului jandarm i s-au impus următoarele obligaţii: a) să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională; b) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei / Consiliului Local al com. Oltina sau în cadrul Primăriei/Consiliului local al com. Băneasa pe o perioadă de 110 de zile lucrătoare.

Jandarmului i-a fost atrasă atenţia asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii unei infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege ori a obligaţiilor stabilite de instanţă şi în cazul neîndeplinirii integrale a obligaţiilor civile.


Citeşte şi

Prima condamnare după moartea ofițerului Marius Nae, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța (video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii