Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un jandarm din Constanţa a fost condamnat pentru uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

ro

18 Jan, 2020 00:00 2912 Marime text
Magistraţii de la Judecătoria Constanţa au dispus condamnarea unui jandarm la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare! Jandarmul a fost găsit vinovat de uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Decizia nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În sarcina inculpatului, procurorii au reţinut că aproape de finele anului 2014, cu ocazia patrulării împreună cu un pădurar, pe traseul Canaraua Fetii – Iormac Băneasa, a întâlnit doi ciobani ce păşteau mai multe oi. La un moment dat, într-un anumit context, jandarmul a făcut uz de armă cu o armă neletală pentru care nu era autorizat, trăgând în aer un foc.
 
Revenind la decizia privind condamnarea, instanţa a decis suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, timp în care militarul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatului jandarm i s-au impus următoarele obligaţii: a) să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională; b) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei / Consiliului Local al com. Oltina sau în cadrul Primăriei/Consiliului local al com. Băneasa pe o perioadă de 110 de zile lucrătoare.
 
Jandarmului i-a fost atrasă atenţia asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii unei infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege ori a obligaţiilor stabilite de instanţă şi în cazul neîndeplinirii integrale a obligaţiilor civile.
 
Citeşte şi
 
Nouă luni de închisoare cu suspendare pentru ultragierea unui jandarm. Dosarul se va rejudeca

Un jandarm din Bihor a murit într-un accident la Constanţa. Verdict final (document+galerie foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii