Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:57 21 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata a preluat paza tuturor magistraților din Constanța! Ce alte schimbări au mai avut loc

ro

01 May, 2020 00:00 5199 Marime text

Miercuri, 29 aprilie, s-a desfășurat activitatea de predare a misiunii de pază a unor obiective din responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi a Județului Constanța, către Ministerul Apararii Nationale.


Astfel, jandarmii au predat Armatei următoarele obiective: Curtea de Apel Constanța,Tribunalul Constanța, Judecătoria Constanța, Judecătoria Mangalia,
Judecătoria Medgidia.


Lista obiectivelor predate către Ministerul Apararii Nationale este continuată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia și Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia.


Decizia de predare obiectivelor mai sus precizate a fost luată în scopul suplimentării efectivelor de jandarmi alocate pentru misiunile din domeniul ordinii şi siguranţei publice.


Mai trebuie precizat că în sălile de judecată din circumscripția Curții de Apel Consanța au fost montate paravane de protecție.


Amintim că de la jumătatea lunii martie, având în vedere hotărârea nr. 191/10.03.2020 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru Judecători, în contextul generat de răspândirea virusului COVID -19 care a impus măsuri cu caracter preventiv în vederea limitării răspândirii acestui virus, la nivelul Tribunalului Constanţa a fost emis Ordinul nr. 1/11.03.2020.

Ordinul prevede, printre altele, ca „începând cu data emiterii, se limitează accesul publicului în incinta instanţei astfel încât accesul justiţiabililor va fi permis doar pentru sălile de judecată şi doar la ora fixată pentru judecarea cauzei în care are calitatea de parte“.


De asemenea, s-a recomandat participanţilor la îndeplinirea actului de justiţie (avocaţi, părţi, experţi, lichidatori, etc.) depunerea înscrisurilor prin mijloacele de comunicare electronică: e-mail, fax. afişate pe portalul instanţei, urmând ca originalul acestor înscrisuri, în măsura în care este solicitat de completele de judecată să fie trimise prin poştă.


Instanţa va asigura depunerea personală a înscrisurilor cu permiterea accesului în sediul instanţei doar în cursul şedinţelor de judecată potrivit regulilor stabilite de fiecare complet de judecată referitoare la accesul în şedinţă publică.


Citește și

Coronavirus. Noi decese înregistrate. Ce alte boli aveau victimele

Situația intervențiilor MApN în țară. Unde se acționează

LIVE VIDEO. Marcel Vela „Dacă vom respecta toate condițiile, vom implementa un scenariu benefic“


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii