Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:00 30 04 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Constanța a înființat cinci puncte temporare de intervenție pentru minivacanța de 1 Mai

ro

30 Apr, 2025 14:10 157 Marime text
Foto: Facebook/ISu DeltaAproape 4.800 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, în acest sfârșit de săptămână, pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Potrivit IGSU, pentru îndeplinirea acestor misiuni, pompierii pot interveni cu peste 4.000 de mijloace tehnice, dintre care 900 echipaje de stingere, precum și 470 de echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, ambulanțe pentru transport neonatologic și mașini de descarcerare.

Ca măsură operațională suplimentară, începând de astăzi și până luni, ISU București-Ilfov a operaționalizat un echipaj de stingere dotat cu modul de prim ajutor și descarcerare, amplasat pe autostrada A2, la kilometrul 19.

Totodată, având în vedere afluxul mare de turiști așteptat pe litoral în această perioadă, ISU Constanța a înființat cinci puncte temporare de intervenție în localitățile Constanța, Agigea, Costinești, Valu lui Traian și Vama Veche. În fiecare dintre aceste puncte va fi prezent, pe durata minivacanței, un echipaj de stingere cu modul de prim ajutor și descarcerare, pentru a asigura un timp de răspuns cât mai rapid la urgențele apărute. De asemenea, în Portul Tomis a fost operaționalizat un punct de salvare acvatic, dotat cu o ambarcațiune.

Ținând cont de incidentele înregistrate în anii anteriori pe drumul european E85 și de traficul intens estimat pentru această minivacanță, ISU Buzău va activa două puncte temporare de intervenție în localitățile Spătaru și Poșta Câlnău. În fiecare dintre aceste puncte va fi trimisă, în zilele de 30 aprilie și 4 mai, câte o autospecială de stingere echipată cu modul de descarcerare și prim ajutor.

Pe linie preventivă, în ultima lună, inspectorii de prevenire au desfășurat peste 6.000 de controale la obiective din domeniile de activitate comerț, turism, alimentație publică, cult și alte tipuri de operatori economici. Pentru deficiențele constatate, au fost aplicate aproape 12.000 de avertismente și mai bine de 1.200 de amenzi, în valoare de aproximativ 9 milioane lei.

Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire au constat în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Având în vedere apropierea zilei de 1 Mai, când mulți cetățeni aleg să petreacă timpul în aer liber, alături de familie sau prieteni, reamintim câteva reguli simple menite să prevină situațiile care le pot pune viața în pericol“ - conform IGSU


O regulă esențială: utilizarea focului deschis în zone cu risc de incendiu sau în condiții de vânt este strict interzisă.


Prepararea hranei folosind foc deschis în gospodărie trebuie să se facă doar în locuri special amenajate, aflate la distanțe sigure față de construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații sau alte vecinătăți, pentru a evita propagarea focului. În apropierea grătarului este obligatorie prezența unui stingător sau a unei găleți cu apă, iar focul trebuie stins complet înainte de plecare.

De asemenea, copiii trebuie supravegheați permanent, pentru a preveni jocul acestora cu focul.

Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Pompierii vă doresc un sfârșit de săptămână liniștit, lipsit de evenimente nedorite!“ - au mai menționat reprezentanții IGSU

Citește și: 

Controale de amploare ale ANSVSA în contextul minivacanței de 1 Mai și a sezonului estival! Mai multe nereguli, sancționate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii