Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis România va continua demersurile constante pentru traseul european al Republicii Moldova (VIDEO)

ro

16 Mar, 2022 20:03 986 Marime text
Sursa Foto Presidency
  • România va continua demersurile constante pentru traseul european al Republicii Moldova, a subliniat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Chişinău, după întrevederea cu omologul său, Maia Sandu.

"Vom continua demersurile constante, în toate formatele relevante la nivelul Uniunii, destinate mobilizării sprijinului instituţiilor europene şi al statelor membre pentru traseul european al Republicii Moldova. Noi ştim din propria noastră experienţă că drumul către integrarea europeană nu este deloc uşor. Dar fiecare drum, oricât de lung şi greu ar fi, începe cu un pas. De partea Republicii Moldova, acest pas a fost făcut prin semnarea şi înaintarea solicitării de aderare. Dar cred că este important să subliniem că acest pas al Moldovei nu a fost făcut doar prin acea cerere, ci, mai ales, prin angajamentul solid, sincer al actualei conduceri a Republicii Moldova faţă de valorile europene, faţă de construirea unui stat de drept şi a unei societăţi democratice şi echitabile pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova", a declarat Iohannis.

Şeful statului s-a declarat convins că decizia semnării cererii de aderare de către Republica Moldova va duce la continuarea accelerată a reformelor asumate de Chişinău.

"Integrarea europeană este singura cale în măsură să asigure democraţia, stabilitatea, prosperitatea, dezvoltarea economică şi socială ale Republicii Moldova şi acest lucru cred că între timp ne este foarte clar tuturor", a spus preşedintele Iohannis.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis că ţara sa mizează pe susţinerea României pentru acceptarea cererii de aderare la Uniunea Europeană. 






Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii