Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța 2.190 de copii au fost salvați sau asistați medical de echipajele de intervenție, în anul 2021

ro

04 Feb, 2022 16:51 1342 Marime text


Vineri, 4 februarie, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, a avut loc prezentarea activității pe anul 2021 a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea” al județului Constanța.

„Am fost onorați să avem alături de noi repreznetanții principalelor instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență de la nivel județean și local. Evenimentul s-a desfășurat, simultan, atât prin prezență fizică, respectând toate măsurile de combatere a răspândirii virusului SARS-COV2, cât și în sistem de viodeconferință”, transmit reprezentanții ISU Constanța.

Militarii s-au confruntat, în anul anterior, cu o serie de intervenții în situații de urgență, chiar și cu misiuni pentru sprijinirea persoanelor afectate de pandemia de coronavirus.

În anul 2021, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SUNAU) au fost recepționate 21.152 de apeluri, cu 23% mai multe, comparativ cu anul 2020.
         
Salvatorii din cadrul ISU Constanța au participat la peste 23.600 de intervenții, un număr mult mai mare față anul 2020 (17.178 de intervenții).

De asemenea, cel puțin 18.000 de adulți și 2.190 de copii au fost salvați sau asistați medical de echipajele de intervenție și au fost salvate sau protejate bunuri în valoare de aproximativ 94 milioane lei.

„Colegii noștri au intervenit și pentru salvarea a 64 de animale”, au adăugat aceștia.

În decursul anului anterior, pompierii militari au intervenit pentru stingerea și înlăturarea efectelor a 682 de incendii. Dintre acestea, 165 au fost cauzate de instalațiile sau aparatele electrice/sub tensiune, iar 108, de fumat. 

Echipajele au intervenit la 1.308 accidente rutiere, iar scafandrii din cadrul Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Intervenții au avut 17 misiuni de căutare sau salvare a persoanelor, în mediul acvatic. 

Potrivit sursei citate, anul 2021 a reprezentat 67.815 ore de muncă pe timpul acțiunilor de intervenție cu scopul salvării și protejării de vieți și bunuri.

La finalul activității de bilanț, maistrul militar principal Mihai Danciu, șef garaj Detașamentul de Pompieri Palas-Constanța, a fost recompensat de inspectorul șef desemnat al ISU Constanța, col.dr ing. Cristian Mihail Amarandei, cu plachetă onorifică pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea profesională din anul 2021.

Totodată, din partea Asociației Internaționale a Polițiștilor (IPA), Regiunea 3 Constanța, a fost premiat cu cadouri simbolice, fiind înmânate de președintele Asociației, col.(r) Daniel Ioan Ianțuc și vicepreședintele col.(r) Daniel Popescu.

„Doresc să mulțumesc autorităților pentru sprijinul acordat, populației pentru încrederea pe care o are în noi, dar și reprezentanților mass-media pentru că ne susțin în promovarea măsurilor și regulilor pe care cetățenii trebuie să le ia în anumite situații, precum și pentru promovarea campaniilor noastre de informare și conștientizare a populației.

Mulțumesc tuturor colegilor care, într-un an foarte dificil din punct de vedere al numărului și complexității situațiilor de urgență produse, și-au îndeplinit, cu rezultate bune și foarte bune, atribuțiile și sarcinile repartizate, cu resursele avute la dispoziție”, a declarat inspectorul șef desemnat al ISU Constanța, col.dr.ing. Cristian Mihail Amarandei.

Foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii