Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:12 01 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INHGA Debitul Dunării, sub mediile multianuale, săptămâna următoare

ro

30 Aug, 2020 18:15 1193 Marime text
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere în următoarele trei zile, până la valoarea de 3.400 m3/s, staţionar o zi, apoi în creştere spre sfârşitul săptămânii viitoare, până la valoarea de 3.600 m3/s, situându-se sub mediile multianuale ale lunilor august (4.300 m3/s) şi septembrie (3.800 m3/s), conform prognozei Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, scrie Agerpres.

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în general în scădere, exceptând ultimele trei zile ale săptămânii, când pe sectorul Gruia - Calafat vor fi în creştere.

Înceea ce priveşte râurile interioare, în prima parte a săptămânii viitoare debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare pe majoritatea râurilor, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în uşoară scădere, precum şi râurile mici din jumătatea de vest a ţării, unde vor fi în uşoară creştere datorită precipitaţiilor cu caracter de aversă prognozate.

În partea a doua a săptămânii sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din jumătatea de vest a ţării, ca urmare a precipitaţiilor prognozate.
Sunt posibile şi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, din vest, nordul şi centrul ţării, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial, mai importante cantitativ, prognozate, potrivit INHGA.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii