Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începutul sfârşitului la Săgeata Năvodari

ro

15 Feb, 2012 01:54 6250 Marime text
sageata_sigla_sageata_navod.jpgAşa cum ZIUA de Constanţa v-a mai informat, echipa Săgeata Năvodari trece printr-o perioadă neagră din punct de vedere financiar.

Jucătorii şi staff-ul tehnic nu şi-au mai primit banii de luni bune, iar finanţatorii rămaşi să sprijine echipa nu mai au resursele băneşti necesare. Ce se va întâmpla cu Săgeata? Previziunile sunt dintre cele mai negre.

Jucătorii nu mai au răbdare să aştepte ca investitorii să rezolve situaţia nefastă, iar antrenorul Constantin Gache se întreabă dacă mai are echipă pe care să o antreneze. Toţi sunt descumpăniţi.

sageata_Constantin_Gache.jpgAdoptat de oraşul Năvodari, clubul înfiinţat în localitatea tulceană Stejaru părea să aibă un viitor luminos.

Dar nu a fost să fie. Li s-a promis că pe 7 sau 8 februarie îşi vor primi salariile restante, însă nici până acum banii nu au venit. „Nu ni s-au rezolvat problemele. I-am tras de mânecă pe acţionari. Este o problemă de viaţă... Ce să fac, până la urmă o să plec. Acum sunt acasă. Deocamdată nu există echipă...", a declarat, descumpănit, antrenorul Gache.

„Cei zece" finanţatori sunt trei

sageata_Dumitru_Rida.jpgŞi în vestiar tristeţea este mare. Sărbătorile de iarnă le-au petrecut cu tristeţea lipsurilor financiare în suflete, dar şi cu mândria atingerii unei poziţii în clasament care le-ar permite promovarea în liga superioară. Preşedintele Consiliului de Administraţie, Dumitru Rida, spune că echipa nu a primit salariile pe lunile octombrie, noiembrie, decembrie şi ianuarie, însă, din câte se pare, banii nu au venit încă din iulie 2011. Cu toate acestea, Săgeata Năvodari ocupă locul doi în Seria 1 a Ligii a 2-a şi se bat, în teorie, pentru promovare. Luptă fără bani.

„Da, este adevărat, încă nu am rezolvat problemele financiare. Sunt la Bucureşti acum, sunt în discuţii cu un bancher, poate reuşim să luăm un credit pentru a ne plăti datoriile faţă de echipă. Sper ca diseară, mâine (n.r. azi) să avem un răspuns pentru ei. Ştiu că nu mai au răbdare şi nici încredere, ceea ce este normal. Ce să facem? O să le dăm drumul fără să fie nevoie să facă memorii la Ligă. Sunt jucători buni, îşi vor găsi echipă", spune preşedintele Consiliului de Administraţie al Săgeata Năvodari, Dumitru Rida. Acesta pune eşecul pe seama faptului că mulţi dintre cei care iniţial s-au angajat să dea bani la echipă s-au retras: „Am mai rămas numai eu, Donchi Pufleni şi Adam Liuta. Încercăm să găsim soluţii, o să vedem ce se întâmplă".

Rida a dat de înţeles că a căutat sprijin şi printre confraţii aromâni, însă au ajuns tot la mâna bancherului.

Echipă îngropată, afaceri înfloritoare

sageata_Florin_Chelaru_003.jpgÎn problemă se implică şi reprezentanţii oraşului Năvodari, care ţin legătura cu Rida şi care ţin neapărat ca situaţia să-şi găsească rezolvarea. „Am discutat cu cei de la Săgeata, ştiu că încearcă să găsească bani, dar şi ei trebuie să ştie că Primăria Năvodari nu va da mai mulţi bani decât o face acum, decât este stipulat în contract. Nici nu ar fi legal. Noi ne ocupăm de plăţile administrative, de deplasări şi de echipele de tineret. Noi nu plătim echipa, echipa o plătesc ei. Noi, mai mult de atât nu putem să plătim. Dacă îşi ţin promisiunea, vor da salariile, dacă nu, este clar că vor să desfiinţeze Săgeata. Pe noi ne interesează să plătească jucătorii", a declarat Florin Chelaru, viceprimarul oraşului Năvodari.

Finanţatorii or simţi criza, dar la numărul de afaceri nu se vede. Îi luăm drept exemplu pe cei trei rămaşi. Primul - Donchi Pufleni: Lacto Baron, Royal Consulting, The Way of Energy, Baronway Energy, Eolian Areea, Eolian Spark, Eolian Express, Spark Wind Energy, Turbiowind, Das Venti, Vayu Power, Magnum Eolvolt, Solar Eolvolt, Sun Eolspace şi Eolian Efect. Trecem la Dumitru Rida: Arca SRL, Reader Energy, Wind Novo, Baronway Energy, Eolian Areea, Eolian Spark, Eolian Express, Spark Wind Energy, Magnum Eolvolt, Solar Eolvolt, Sun Eolspace, Procom Dual, Cornelius Tour& Trading, Unic Energy, Elmi Pro Energy, Procom Cabaua şi Eolian Efect. Să nu-l uităm pe Adam Liuta: D&D Imobil Construct, Turbiowind, Das Venti şi Vayu Power. „Club cu zece acţionari", titrau, în 2009, ziarele de sport. Ce mai arătau? O frumoasă listă de finanţatori, oameni cu afaceri de mare succes. Citim pe www.liga2.prosport.ro: „Cei 10 acţionari care asigură cea mai mare parte din bugetul anual sunt: Pufleni Donchi şi Tudor Ştefan - patroni ai Hotel Royal din Constanţa şi din Bucureşti, Costea Cristian - patron de fabrică de lactate şi afaceri cu cărbune, ambele la Reşiţa, Pufleanu Dumitru - patron de fabrică de lactate la Târguşor, jud. Constanţa, Liuta Adam - patron de fabrică de ulei la Baia, jud. Tulcea, Rida Dumitru - patron de fabrică de materiale plastice în Constanţa, Bela Tănase - firmă de construcţii, comerţ cu cereale şi afaceri în panificaţie, toate la Constanţa, Pufleanu Dumitru - patron de fabrică de lactate la Crucea, jud. Constanţa, Darlaiani Stere şi Mişu Stere - asociaţi în construcţii şi distribuţie gaze (butelii), la Medgidia, jud. Constanţa. Pe lângă aceştia, mai sunt alţi trei sponsori, a căror contribuţie este ceva mai mică: Ghiuri Gigi (distribuitor de băuturi alcoolice), Şamata Teo (distribuţie articole sanitare) şi Pufleanu Gheorghe (patron de fabrică de alcool şi care mai are afaceri în domeniul imobiliarelor şi construcţiilor). De asemenea, există informaţii că şi cunoscutul afacerist Nicu Gheară susţine financiar această echipă". Doar că treaba nu mai stă ca-n vremurile bune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii