Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Încă șase tiruri încărcate cu șpan, oprite la PTF Vama Veche de către polițiștii de frontieră

ro

14 May, 2021 10:28 2862 Marime text
  • Încă patru tiruri încărcate cu șpan au fost oprite acum la PTF Vama Veche de către polițiștii de frontieră, alături de comisarii Gărzii de Mediu.
Aproximativ 100 de tone are încărcătură tirurilor. Acestea trebuiau să ajungă la o societate comercială din Sălaj.

În jurul orei 11.00, alte două tiruri cu deșeuri au fost oprite la PTF Vama Veche de către polițiștii de frontieră.

Acestea veneau din Bulgaria. Ele au fost oprite pentru neconformităti în documentație. Nu există un document care sa ateste că merge la un centru pentru reciclare. Mai exact, trebuie să ajungă Garda de Mediu cu avizul pentru a putea fi controlate tirurile să se observe exact ce au înăuntru.

Aproximativ 150 de tone are încărcătura tirurilor.

Cinci tiruri trebuiau să rămână în țară, iar unul să plece naval, în afară. Amestecul tirurilor a fost confirmat.

În cursul zilei de 13 mai, alte 15 containere cu deșeuri au fost deschise de către reprezentanții Gărzii de Coastă, a Gărzii de Mediu Constanța, cât și FRONTEX.

90 de containere au fost depistate în Portul Constanța Sud Agigea de către vameși și autoritățile menționate anterior, care transporta deșeuri periculoase. Primele cinci containere au ajuns în urmă cu câteva săptămâni, la comanda unei societăți din Prahova. Acestea au venit din Germania, iar conform surselor noastre, societatea exportatoare are sediul social în Belgia. Conform anexei 7, cea care prezintă conținutul unui transport și greutatea acestuia, ar fi trebuit să fie produse reciclabile, verzi, selectate – plastic și cauciuc. Din nefericire, controlul a demonstrate că în acele containere se afla tocătură de materiale electronice și electrice. După primele cinci containere, alte transporturi au sosit în Portul din Constanța, numărul total fiind de 90 de containere pline ochi de gunoaie.

Din păcate, în cursul zilei de 13 mai, cotidianul ZIUA de Constanța a fost prezent la deschiderea a 15 containere, unde în interior se aflau condensatori, ulei de motor, detectoare de fum distruse în incendii (acestea emit radiații conform specialiștilor prezenți la fața locului), baterii, componente IT distruse, etc. Toate aceste componente sunt un real pericol pentru natură pentru că nu pot reciclate și au un grad ridicat de poluare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii