Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Irak Tiruri de rachetă împotriva trupelor din coaliţia internaţională

ro

20 Jan, 2024 18:56 735 Marime text
Sursa foto: Unsplash



 
  • Mai multe rachete au fost lansate sâmbătă în vestul Irakului asupra unei baze militare care adăposteşte soldaţi americani şi alte trupe din coaliţia internaţională antijihadistă, au declarat pentru AFP un oficial al poliţiei irakiene şi un soldat American, potrivit Agerpres.


„Baza Ain al-Assad a fost vizată de 15 rachete" lansate din provincia al-Anbar, unde se află această bază militară irakiană, a declarat pentru AFP un oficial al poliţiei din regiune, sub protecţia anonimatului.


El a susţinut că 13 dintre proiectile au fost doborâte de apărarea antiaeriană, în timp ce „două au căzut în baza aeriană".

La rândul său, un oficial militar american a confirmat că „rachete" au „lovit baza aeriană Ain al-Assad", dând asigurări că „o evaluare iniţială a pagubelor" este în desfăşurare, efectuată în comun de forţele americane, cele ale coaliţiei internaţionale şi ofiţerii irakieni.

Vorbind sub condiţia anonimatului, el a raportat, de asemenea, informaţii „preliminare" despre "un membru al forţelor de securitate irakiene grav rănit".

El nu a putut confirma imediat tipul de muniţie folosit, după ce iniţial s-a referit la „rachete balistice".

Atacurile, care nu au fost revendicate imediat, vin pe fondul unui context regional exploziv, alimentat de repercusiunile războiului din Fâşia Gaza dintre Israelul aliat al SUA şi mişcarea palestiniană Hamas, susţinută de Iran.

Sâmbătă, cinci membri ai armatei ideologice a Iranului, Gardienii Revoluţiei, inclusiv doi înalţi oficiali, au fost ucişi într-un atac la Damasc pus pe seama Israelului de către Teheran, care a ameninţat cu represalii.

Deja luni seara, Iranul lansase rachete balistice împotriva Kurdistanului autonom din nordul Irakului, pretinzând că a vizat un sit folosit de „spioni ai regimului sionist (Mossad)".

De la mijlocul lunii octombrie, zeci de atacuri au vizat soldaţi americani şi forţe ale coaliţiei desfăşurate în Irak şi Siria pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI).

Cele mai multe dintre aceste atacuri cu drone sau rachete au fost revendicate de 'Rezistenţa Islamică din Irak', o nebuloasă de luptători din grupurile armate pro-Iran.
 
 Citește și
Proteste anti-Israel în Spania. Mii de persoane au mărşăluit pentru „încetarea genocidului în Palestina"

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii