Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Aproximativ 1.200 de persoane asistate de echipajele SMURD, în cursul zilei de ieri

ro

08 Nov, 2023 09:15 654 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: ISU Tulcea
  • Marți, 7 noiembrie, la nivel național, pompierii au gestionat 1.407 situații de urgență. 

Marți, 7 noiembrie, la nivel național, pompierii au gestionat 1.407 situații de urgență, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

Din totalul intervențiilor, 1.189 de solicitări au fost pentru acordarea de prim ajutor calificat, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.182 persoane aflate în dificultate. 

De asemenea, eforturile pompierilor au fost concentrate și pe acțiunile destinate protecției comunităților, salvatorii acționând pentru gestionarea celor 156 de situații pentru căutarea, deblocarea, salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, precum și alte situații de urgență. 

Totodată, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru stingerea celor 57 de incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, 19  intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate, cum ar fi cele de miriști, vegetație uscată și deșeuri. 

În perioada analizată, pe întreg teritoriul țării, au fost transmise 9 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase, în județele Bacău, Harghita, Mureș, Neamț, Suceava și Vâlcea.

Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România. Astfel, în cursul zilei de ieri, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 98 de pompieri și 53 de mijloace tehnice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Derularea activităților de informare și de educare a populației asupra măsurilor și modului de comportare specifice tipurilor de risc reprezintă un deziderat important, pentru creșterea gradului de reziliență a comunităților.

„Fiți partenerii noștri și participați la acțiunile destinate publicului larg!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, din App Store și Google Play”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
IGSU: Numărul incendiilor de vegetație, în scădere în ultimele zile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii