Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iarnă blândă, motive neconvingătoare Până la 1 martie trebuiau finalizate primele locuri de joacă în municipiul Constanţa

ro

16 Mar, 2019 00:00 2012 Marime text
În curând se împlinesc doi ani de când Primăria a demolat locurile de joacă din municipiu şi nu a mai pus nimic în loc. Până la 1 martie, trebuiau finalizate 25 de astfel de spații pentru copii. „Dar ele nu sunt gata. Mai mult, lucrările nici nu au început, iar reprezentanții firmei care a câștigat licitația par să fi preluat stilul de gargară al Primăriei. Au venit cu scuza vremii nefavorabile, deși contractul a fost semnat la 31 august 2018 și nici n-am avut parte de vreo iarnă siberiană. Așteptăm ziua în care domnul primar ne va anunța cu aplomb: Eu cu toată familia mea ne-am jucat pe aceste locuri de joacă! Până atunci, avem un mesaj pentru dumnealui: Copiii noștri nu cresc și nu se joacă doar în campaniile electorale!”, susţin reprezentanţii USR Constanţa.
 
În luna octombrie a  anului trecut, Primăria Constanța a atribuit un contract privind achiziția serviciului de asistență tehnică/dirigenție de șantier pentru urmărirea execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța” - 36 locații.
Contractul a fost câștigat de Tehnoconsult Proiect SRL. Valoarea contractului este de aproximativ 38.000 de lei fără TVA.  Societatea înființată în 2004 îi are ca asociați pe Sorin Costel Mălai și Alexandru Florian Mălai, ultimul având și calitatea de administrator. Domeniul de activitate este reprezentat de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Şi tot anul trecut, dar în luna septembrie, Primăria Constanța anunţa reluarea licitației pentru modernizarea locurilor de joacă şi faptul că în curând vor începe lucrările pentru primele 25 de spații de joacă și vor mai fi organizate alte licitații pentru diferența de până la 100 de locuri de joacă din cartierele din constănțene. În ultima zi din luna august, Primăria Constanța a semnat trei contracte - nr. 144181; nr. 144182 şi nr.144184, pentru lucrări de execuție privind reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța.
 
Câştigătorul celor trei contracte este Asocierea Mobitom SA - Loftrek SRL. Potrivit contractelor publicate de Primăria Constanța, pentru execuția locurilor de joacă, liderul de asociere, Mobitom, a încheiat contractul de subcontractare nr. 268/14.03.2018 cu Indfloor Group SRL.
 
Contractele sunt împărțite pe trei loturi, după cum urmează:
- lot 1 - zona nord - zece locații - valoare contract- 1.509.347 lei fără TVA, durata contractului este de 6 luni din momentul semnării iar garanția lucrărilor este de 36 de luni pentru echipamentele de joacă iar 24 de luni pentru echipamentele de fitness.
 
- lot 2 - zona centrală - opt locații - valoare contract 969.681 lei fără TVA, durata contractului este de 6 luni din momentul semnării, iar garanția lucrărilor este de 36 de luni pentru echipamentele de joacă iar 24 de luni pentru echipamentele de fitness.

- lot 4 - zona Baba Novac - Coiciu - Casa de Cultură - şapte locații - valoarea contractului este de 698.133 de lei fără TVA, durata contractului este de 6 luni din momentul semnării iar garanția lucrărilor este de 36 de luni pentru echipamentele de joacă iar 24 de luni pentru echipamentele de fitness.
 
Celelalte 11 locuri de joacă din zona sud a municipiului (pe care autoritățile promiteau că le vor reabilita nu au fost încă adjudecate la licitația organizată de municipalitate).

Citește și:

Asocierea Mobitom - Loftrek reamenajează mai multe locuri de joacă din Constanța (documente)

Societatea care a râvnit la reabilitarea Cazinoului, iar în prezent amenajează Liceul „Nicolae Rotaru” asigură dirigenția pe șantierele locurilor de joacă din municipiu (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii