Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:24 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța, la bilanț. Misiuni desfășurate în anul 2020

ro

20 Jan, 2021 12:30 929 Marime text
  • Evaluarea activităţii desfăşurată de Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța, în anul 2020.
 
În baza competenţelor stabilite prin lege, în domeniul ordinii şi siguranţei publice, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Tomis” Constanţa a gestionat misiunile şi în anul 2020, ca şi în anii anteriori, plecând de la prioritatea strategică de creştere a nivelului de siguranţă pentru cetăţeni, a continuat cu preocupări pe linia prevenirii şi combaterii mai eficiente a infracţionalităţii, în special din sfera faptelor stradale, a consolidării încrederii şi respectului populaţiei faţă de instituţia noastră, precum şi pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.
 
Ordinea şi siguranţa publică

Anul trecut, Gruparea de Jandarmi Mobilă "TOMIS" Constanţa a executat un număr de 11.907, cu o medie de 31 misiuni zilnic, din care 460 misiuni de asigurare a ordinii publice, 8.596 misiuni de menţinere a ordinii publice, 36 acţiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale, 2.743  acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii şi 220 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere.
 
Asigurarea ordinii publice

Concomitent cu executarea misiunilor de menţinere a ordinii publice, efectivele unităţii au executat un număr de 460 misiuni de asigurare a măsurilor de ordine public:  15 manifestări sportive, 33 manifestări cultural-artistice, 4 religioase şi promoţionale cu participarea unui public numeros, 37 misiuni de asigurare și protecție a secțiilor de votare premergător desfășurării alegerilor, din care exemplificăm:
 
- asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul disputării meciurilor de fotbal jucate în calitate de gazdă, de echipa Viitorul Constanţa în cadrul „Ligii I” din sezonul competiţional 2019/2020, precum și meciurile din Cupa României;
 
- asigurarea măsurilor de ordine publică în municipiul Călărași pe timpul disputării meciurilor de fotbal jucate în calitate de gazdă de echipa Dunărea Călărași în cadrul  „Ligii I”, din sezonul competiţional 2019/2020;
 
- asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării evenimentului sportiv ,,hero by Trichalenge Mamaia 2020 ", în ziua de 03.10.2020;

 
Participarea la menţinerea ordinii publice în sistem integrat cu poliţia

Pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional în anul 2020 au fost organizate şi desfăşurate un număr de 6.818 misiuni de menţinere a ordinii publice,  din care 5.216 misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat, pe raza municipiului Constanța în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, 1.457 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat pe litoralul Mării Negre și 145 acţiuni executate în pieţe târguri şi oboare.
 
EFICIENŢA PROBATĂ PRIN REZULTATE:

Jandarmii din cadrul G..J.M. Constanţa au constatat în flagrant prin sesizare directă un număr de 253 fapte cu caracter penal, fiind identificaţi 358 de făptuitori, 14 dintre aceştia minori.

O pondere importantă din constatări se regăsește pe linia traficului şi consumului ilicit de substanțe interzise –183 fapte penale au fost constatate pe linia traficului şi consumului de droguri de risc şi etnobotanice, fiind depistați 247 de făptuitori şi ridicate în vederea continuării cercetărilor pentru a fi predate lucrătorilor din cadrul B.C.C.O. Constanţa 266 pliculeţe care conţineau fragmente vegetale, muguri vegetali sau comprimate susceptibile de a avea efecte psihoactive şi 21 aparate de mărunţit substanţă vegetală.

Totodată în anul 2020 au fost aplicate un număr de 18.275 sancţiuni contravenţionale.
 
Cooperarea interinstituţională

În anul 2020 s-au executat 2.743 de acţiuni în cooperare cu alte instituţii, din care exemplificăm: 139 cu Inspectoratul de Poliție Județean Constanţa, 25 cu Garda de Coastă, 36 cu B.C.C.O. Constanţa/D.I.I.C.O.T., 19 cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, 148 cu organele administraţiei publice locale. De asemenea s-au executat un număr de 2.062 acţiuni comune cu cele cinci inspectorate de jandarmi judeţene din zona de competenţă, astfel: - I.J.J. Constanţa, I.J.J. Călăraşi, I.J.J. Ialomiţa, I.J.J. Brăila și I.J.J. Tulcea.
 
PRINCIPALELE DIRECŢII DE ACŢIUNE PENTRU ANUL 2021

În anul 2021, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Tomis” Constanța își propune executarea tuturor misiunilor specifice și, totodată, concentrarea eforturilor, alături de celelalte instituții partenere, în vederea limitării răspândiri virusului SARS-CoV-2 în rândul populației.

Sursă foto: Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii