Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:25 24 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghici cine va câştiga! Municipalitatea caută salvamari pentru staţiunea Mamaia şi plajele din Constanţa

ro

19 Apr, 2016 00:00 2511 Marime text


Primăria Constanţa organizează în data de 3  mai o procedură publică privind atribuirea contractului având ca obiect „Serviciul de salvare acvatică - salvamar şi de prim ajutor din staţiunea Mamaia şi municipiul Constanţa, în sezonul estival 2016“.
 
Potrivit anunţului de participare, este vorba, în total, despre 143 de persoane. Pentru Mamaia este nevoie de 93 de persoane, dintre care 76 de salvatori, doi şefi de sector, zece - personal medical şi cinci paznici. Pentru Constanţa este nevoie de 47 de persoane, dintre care 40 de salvatori, un şef de sector, patru - personal medical şi doi paznici. La acestea se adaugă un coordonator puncte prim ajutor, un coordonator principal şi un coordonator adjunct.
 
Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut, iar perioada de valabilitate a ofertelor este de 60 de zile. Participanţii la licitaţie vor depune o garanţie de participare de 32.000 de lei.
 
Anul trecut, contractul „Serviciul de salvare acvatică - salvamar şi de prim ajutor pe plajele din Constanţa şi staţiunea Mamaia în sezonul estival 2015“ a fost atribuit Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România. Estimat iniţial la suma de 1.124.187,32 de lei, contractul a fost atribuit pentru suma de 1.111.370 de lei.
 
Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România (ANSPSR) a fost înfiinţată în 1999, prin asocierea mai multor persoane şi firme având ca pasiune sau obiect de activitate scafandreria şi mediul subacvatic. Din 6 noiembrie 2014, a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 972/2014 privind recunoaşterea ANSPSR ca fiind de utilitate publică. Prin publicarea articolului în Monitorul Oficial, ANSPSR - persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial - a devenit de utilitate publică. Actul a fost semnat de fostul premier, Victor Ponta.
 
Această asociaţie are o şcoală de scafandri şi salvamari situată pe malul lacului din parcul Tăbăcărie, asociaţie ce poartă numele fondatorului, defunctul Gheorghe Oancea, apropiat al lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu. De menţionat că ANSPSR a ajuns în posesia terenului pe care a fost ridicată şcoala prin intermediul unui contract de asociere încheiat cu Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Terenul, situat în centrul municipiului, are aproximativ 2.000 de metri şi este deţinut în asociere de (moştenitorii lui) Gheorghe Oancea şi RAEDPP, pe o perioadă de 25 de ani.

Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii