Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa pune la bătaie peste 1.100.000 de lei pentru serviciul de salvamar

ro

14 May, 2015 00:00 3230 Marime text
Primăria municipiului Constanţa va organiza, pe 29 mai, de la ora 13.00, procedura privind atribuirea contractului având ca obiect „Serviciul de salvare acvatică salvamar şi de prim ajutor din Constanţa şi staţiunea Mamaia în sezonul estival 2015“. Potrivit anunţului de participare, este vorba, în total, despre 114 persoane: 85 pentru Mamaia (68 de salvatori, doi şefi de sector, zece persoane personal medical şi cinci paznici) şi 27 pentru Constanţa (20 de salvatori, un şef de sector, patru persoane personal medical şi doi paznici).

Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut, iar perioada de valabilitate a ofertelor este de 60 de zile. În ce priveşte contravaloarea garanţiei de participare, aceasta este de 22.483 de lei, în vreme ce valoarea estimată a contractului este de 1.124.187,32 de lei.

Anul trecut, administraţia publică locală constănţeană a plătit, pentru contractul „Serviciu de salvare acvatică Salvamar şi de prim ajutor pe plajele din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia“, 963.896 de lei. Contractul fusese atribuit abia pe data de 17 iulie, adică în mijlocul sezonului estival. El fusese adjudecat, în urma unei licitaţii deschise, de Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România (ANSPSR).

Amintim că Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti din România a fost înfiinţată cu 16 ani în urmă, prin asocierea mai multor firme şi persoane. Începând din 2001, în urma licitaţiei organizate de Primăria Constanţa pentru serviciul de salvamari, asociaţia se ocupă şi de serviciul salvamar din staţiunea Mamaia. După o vreme, asociaţia şi-a schimbat denumirea, devenind Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România.

Unul dintre membrii acestei asociaţii este primarul acum suspendat al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, în vreme ce fondator şi preşedinte al asociaţiei a fost defunctul Gheorghe Oancea, cunoscut om de afaceri în Constanţa, apropiat al echipei Mazăre-Constantinescu şi acţionar în firme precum Five Holding SA, Mobitom SA, Plonge Prest Mangalia SRL şi asociat în SC Sigma Trading SA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii