Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:48 18 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Galerie foto și Video Pasarela din Mamaia va fi scurtată la nici 10 ani de la inaugurare. Lucrările au început deja

ro

12 Apr, 2021 12:01 4246 Marime text
  • Pasarela din Mamaia va fi modificată
  • După înisiparea pasarelei regale, din proximitate, iată că și cea inaugurată de Radu Mazăre va suferi schimbări
  • O primă modificare este scurtarea acesteia, cauzată de înnisiparea din stațiune
  • Vor rămâne aproximativ 150 metri din pasarelă

Pasarela din Mamaia, inaugurată în anul 2012, proiect de suflet al fostului primar Radu Mazăre, va fi scurtată din cauza lucrărilor de înnisipare din stațiunea din Constanța.

„Sunt lucrările de lărgire a plajelor, iar o parte din pasarelă va fi acoperită. Apoi se montează la loc balustrada, stâlpi de iluminat și se va reface podina de lemn de la promenadă”, au transmis pentru ZIUA de Constanța reprezentanții primăriei.

Batimetria la capătul dinspre mare nu se schimbă, adica pot acosta ambarcațiunile ca și până acum. Totodată, conform reprezentanților municipalității vor rămâne aproximativ 150 de metri din pasarelă, față de 420 metri cât are în prezent.

Pasarela pornea de pe plaja din dreptul Hotelului Victoria şi făcea legătura cu digul din larg. Este construită pe o structură metalică prevăzută cu piloni, pe care s-au aşezat scânduri din lemn. Construcţia acestei pasarele pentru acostarea de ambarcaţiuni de agrement este un proiect mai vechi al fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, anunţat în 2010. Investiţia este de aproximativ 1,5 milioane de euro, din care Primăria Constanţa contribuie cu 25%, restul banilor venind de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Conform proiectului, pasarela are o lungime de aproximativ 420 de metri, o lăţime de patru metri, iar debarcaderul este proiectat cu o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 6 metri. De asemenea, pasarela este prevăzută cu băncuţe pentru odihnă.


Citește și

Cine efectuează lucrările de reabilitare a pasarelei maritime din Mamaia, inaugurată în 2012

Inaugurată de Radu Mazăre Licitaţie la Primăria Constanţa pentru reabilitarea pasarelei maritime din Mamaia (document)

Pasarela din Mamaia este gata. Iată cum arată (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii