Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:04 02 04 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inaugurată de Radu Mazăre Licitaţie la Primăria Constanţa pentru reabilitarea pasarelei maritime din Mamaia (document)

ro

17 Apr, 2019 00:00 2255 Marime text
Ieri, 16 aprilie, a fost ultima zi în care societăţile comerciale care doresc să reabiliteze pasarela maritimă (estacadă) din zona hotelului Victoria au putut depune, la Primăria Constanţa, ofertele de participare. Precizăm că această achiziţie se va face prin atribuire directă. Valoarea estimată fără TVA este de 59.021,17 lei, fără TVA. Durata contractului este de 30 de zile de la data semnării şi înregistrării
lui de către ambele părţi. Perioada de garanţie a lucrărilor executate va fi de minimum 6 luni de la data încheierii proceselor-verbale de recepţie. Garanţia de bună execuţie se constituie în proporţie de 5% din valoarea contractată fără TVA şi în termen de 5 zile lucrătoare de la data semnării contractului.
 
Pasarela şi pontoanele de acostare din staţiunea Mamaia sunt amplasate la sud de hotel Victoria, în dreptul digului de protecţie contra acţiunii valurilor. Pentru asigurarea durabilităţii şi menţinerea stării tehnice şi a aspectului, este necesară efectuarea unor lucrări urgente de reparaţii curente prin care se vor remedia deficienţele constatate în luna februarie 2019. Atribuirea achiziţiei se va face pe baza criteriului preţul cel mai scăzut. Pentru asigurarea durabilităţii şi menţinerea stării tehnice şi a aspectului, este necesară efectuarea unor lucrări urgente de reparaţii curente prin care se vor remedia deficienţele constatate în luna februarie 2019. Lucrările de reparaţii trebuie realizate într-un termen cât mai scurt, deoarece în cele mai multe cazuri, degradările sunt evolutive, iar pasarela trebuie pusă în funcţiune până la deschiderea sezonul estival 2019.
 
Lucrările de reparaţii se vor efectua respectând normativele în vigoare, pentru fiecare categorie de lucrări, precum şi prevederile referitoare la protecţia mediului şi a muncii şi se vor executa conform listei de cantităţi, prevăzute în anexă, ţinând cont de următoarele detalii/condiţii tehnice: se va realiza repoziţionarea tronsoanelor desprinse şi aducerea acestora la forma iniţială; balustrada de protecţie de la debarcader, cât şi cele 8 porţi (inclusiv încuietori/accesorii) care permit accesul către doc se vor înlocui, datorită faptului că acestea sunt ruginite, deteriorate şi prezintă un real pericol pentru cei care urcă; coboară din navele care acostează.
 
În cazul în care este necesar, se va interveni şi la elementele de prindere a balustradei prin ranforsare. Acestea se vor vopsi cu vopsea albă, rezistentă la mediu salin, conform normativelor în vigoare; se vor înlocui elemente din lemn de stejar tratat la podina fixă. Podina este prinsă de platbande cu buloane metalice galvanizate. Prinderea se va realiza de către executant cu buloane metalice galvanizate (câte 4 buc / element podină fixă); se vor înlocui seturi colac de salvare, cu lumină, saulă cu cutie şi geam. Cutia va avea culoarea roşie; se va înlocui parâma deteriorată; se vor înlocui amortizori de cauciuc pentru acostarea în siguranţă a navelor. Porţile de acces pe pasarelă, balustrada de protecţie a pasarelei, balustrada de protecţie de la debarcader (inclusiv balustrada de la scările de acces către docul din larg) şi balamalele se vor curăţa, grundui cu inhibitori de rugină şi se vor vopsi cu vopsea albă/albastră, rezistentă la mediu salin, conform normativelor în vigoare.
 
Pasarela din Mamaia a fost inaugurată în vara anului 2012 de fostul primar Radu Mazăre. Obiectivul a fost finanţat cu bani de la MDRT (80%) şi din bugetul municipiului Constanţa (20%).
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii