Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:28 02 04 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine efectuează lucrările de reabilitare a pasarelei maritime din Mamaia, inaugurată în 2012

ro

30 May, 2019 00:00 2565 Marime text
Pasarela maritimă (estacadă) din zona hotelului Victoria intră în reabilitare. Achiziţia s-a făcut prin atribuire directă. Valoarea estimată fără TVA este de 59.018 lei, fără TVA. Durata contractului este de 30 de zile de la data semnării şi înregistrării
lui de către ambele părţi. Perioada de garanţie a lucrărilor executate va fi de minimum 6 luni de la data încheierii proceselor-verbale de recepţie.  Contractul a fost atribuit către Polaris M Holding SRL, societate administrată de Adrian Petre Itu.

Pasarela şi pontoanele de acostare din staţiunea Mamaia sunt amplasate la sud de hotel Victoria, în dreptul digului de protecţie contra acţiunii valurilor. Pentru asigurarea durabilităţii şi menţinerea stării tehnice şi a aspectului, este necesară efectuarea unor lucrări urgente de reparaţii curente prin care se vor remedia deficienţele constatate în luna februarie 2019. Atribuirea achiziţiei se va face pe baza criteriului preţul cel mai scăzut.
 
Lucrările de reparaţii trebuie realizate într-un termen cât mai scurt, deoarece, în cele mai multe cazuri, degradările sunt evolutive, iar pasarela trebuie pusă în funcţiune până la deschiderea sezonul estival 2019. Lucrările de reparaţii se vor efectua respectând normativele în vigoare, pentru fiecare categorie de lucrări, precum şi prevederile referitoare la protecţia mediului şi a muncii şi se vor executa conform listei de cantităţi, ţinând cont de următoarele detalii/condiţii tehnice: se va realiza repoziţionarea tronsoanelor desprinse şi aducerea acestora la forma iniţială; balustrada de protecţie de la debarcader, cât şi cele 8 porţi (inclusiv încuietori/accesorii) care permit accesul către doc se vor înlocui, deoarece acestea sunt ruginite, deteriorate şi prezintă un real pericol pentru cei care urcă / coboară din navele ce acostează.

Pasarela din Mamaia a fost inaugurată în vara anului 2012 de fostul primar Radu Mazăre. Obiectivul a fost finanţat cu bani de la MDRT (80%) şi din bugetul municipiului Constanţa (20%).
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii