Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Galerie FOTO și VIDEO Cum va arăta Parcul Gării din Constanța, la finalul lucrărilor de reabilitare?

ro

20 Feb, 2024 11:42 1730 Marime text
Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul ce vizează Parcul Gării din Constanța. Iată, totuși, cum va arăta Parcul Gării, conform panoului informativ, care poate fi vizualizat mai sus, cât și în ce stadiu fizic se află proiectul, imagini mai multe putând fi vizualizate în „Galeria Foto”.


 
Mediul a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „Amenajare Piata Urbană  Gara Constanța și organizare de șantier – investiție realizată etapizat”, amplasat în Mun. Constanța,  Zona Parcul Gării, jud. Constanța – titular Confort Urban.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța din Constanța, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http:\\apmct.anpm.ro.
   


Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 24.02.2024.

Proiectul reamenajării se derulează în baza avizelor si autorizațiilor obținute din partea instituțiilor abilitate, inclusiv cele de mediu, iar lucrările sunt efectuate conform contractului încheiat cu antreprenorul și cu normele legale în vigoare.

Se realizează lucrări complexe, care presupun: reorganizarea  acceselor, reconfigurarea traseelor pietonale, în urma căreia suprafața de spațiu verde va crește cu 2000 mp., sisteme de iluminat moderne cu aparate eficiente de iluminat tip LED. De asemenea, se vor realiza două amfiteatre verzi, iar mobilerul urban va fi înlocuit cu unul modern, de calitate superioară și design deosebit, susțin edilii constănțeni.



Ca o noutate, se vor realiza două landmark-uri cu litere volumetrice metalice cu numele municipiului și cu numele parcului, care vor fi amplasate în două puncte cheie ale parcului.

„Totodată, bogata și valoroasa vegetație existentă va fi completată și îmbogățită, formându-se astfel zone cu caracter dinamic. La finalizarea proiectului, vor fi plantați 130 de arbori, iar spațiul verde va fi dotat cu instalație de irigare”, informează primăria.

Valoarea totală a investiției este de 17.474.195,86 lei cu TVA.

Citește și

Ce prevede proiectul reamenajării Parcului Gării, din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii