Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:14 24 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furia naturii În Valu lui Traian plouă cu grindină!

ro

26 Oct, 2020 10:01 2011 Marime text
  • Norii au acoperit cerul şi o ploaie cu grindină a pus stăpânire pe comună, imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“. 
A fost rupere de nori în localitatea constănţeană Valu lui Traian.

Norii au acoperit cerul şi o ploaie cu grindină a pus stăpânire pe comună. 

Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, spune că de la întrarea în vigoare a codului portocaliu și pana în momentul de fata, prin SNUAU 112 s-au primit peste 20 de apeluri ce sesizează gospodarii sau case inundate dar și copaci căzuți pe carosabil. S-au anunțat autoritățile locale (primăriile) dar și echipaje de pompieri care acționează pe raza localităților Palazu Mic și Cerchezu.

Desemenea, din cauza instabilității atmosferice și a rafalelor de vânt, astăzi - 26 octombrie 2020, începând cu ora 08,00, mai multe stații de pompare au înregistrat variații și căderi de tensiune. Prin urmare, la ora actuală, la nivelul județului Constanța, nu se poate furniza apă potabilă ca urmare a lipsei de energie electrică în localitățile Topraisar, Cobadin, Viișoara și Valu lui Traian.

Ca urmare a atenționărilor meteo de precipitații abundente pentru anumite zone din județul Constanța, la nivelul RAJA SA s-au luat toate măsurile
necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea în funcționarea sistemelor operate, fiind constituite mai multe echipe de intervenţie dotate cu utilajele necesare - wome, vidanje și pompe de mare putere.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii