Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:18 21 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta şefă a Clinicii de Psihiatrie de la Palazu Mare a intrat în politică şi candidează la alegerile locale de anul viitor

ro

07 Oct, 2019 00:00 2921 Marime text
Aflată într-un război deschis cu autorităţile din sănătate, de la ministrul Sorina Pintea şi terminând cu managerul Spitalului Judeţean Constanţa, fosta şefă a Secţiei de Psihiatrie din Constanţa, dr. Diana Cârjaliu, a făcut recent pasul spre politică.
 
Cârjaliu a ales USR Constanţa, pe listele căruia va candida, dintr-o poziţie neeligibilă în acest moment (n.r. poziţia 19) pentru un post de consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa.
 
Diana Cârjaliu şi-a depus candidatura internă şi pentru un postul de consilier judeţean, însă deocamdată lista de aleşi nu a fost tranşată de Adunarea Generală a USR Constanţa.
„Îmi doresc să pot să fac ceva, pentru că de unul singur nu poţi să schimbi nimic, doar să comentezi pe Facebook. Mie nu-mi place să vorbesc, îmi place să fac”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Diana Cârjaliu.
 
Fosta şefă a Secţiei de Psihiatrie din Constanţa a mai cochetat la începutul anilor 90 cu Alianţa Civică.
 
Vă reamintim că, la începutul lunii august a.c., doctoriţa Cârjaliu părăsea dezgustată sistemul medical, prin demisie. Gestul medicului, şef de secţie în acel moment la Palazu Mare, s-a produs în semn de revoltă faţă de indolenţa autorităţilor care, timp de aproape 30 de ani, au ascuns condiţiile horror în care sunt internaţi pacienţii cu boli psihice.

„Am demisionat în semn de revoltă faţă de nenorocirile din sistemul de sănătate. Bolnavii psihic nu constituie o prioritate pentru autorităţi”, declara la acel moment, psihiatrul.
 

Citeşte şi:

Dr. Diana Cârjaliu, despre nevoia de reformă în psihiatrie „Cheltuiala cu un schizofren este de 9.000 lei. Spitalul primeşte doar 2.000 lei pe caz. De aici dezastrul financiar!“


Fosta şefă a Secţiei de Psihiatrie din Constanţa, dr. Diana Cârjaliu, despre Săpoca şi ipocrizie - „Îi transmit doamnei ministru că personalul din psihiatrie primeşte salariu, nu ajutor de înmormântare!“
 
Psihiatria din Constanţa a primit în 2018 aproape 800.000 de euro de la CJC. Managerul Cătălin Grasa recunoaşte că nu a folosit banii - „Asta e. Facem ce putem!“ (documente + galerie foto)
 
Ministerul Sănătăţii poate aloca bani pentru Psihiatrie, dacă există un proiect şi o solicitare. Sorina Pintea - „Există o problemă de management la nivelul Spitalului Judeţean Constanţa“
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii