Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:47 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul județean Florin Goidea, despre Secția de Psihiatrie - „Administrația a lăsat în «paragină» secția Spitalului Județean aflată la Palazu!“

ro

08 Aug, 2019 00:00 413 Marime text

La începutul lunii, doctorița Diana Cârjaliu a renunțat la conducerea Secției de Psihiatrie de la Palazu Mare. Gestul medicului, șef de secție, a venit în semn de revoltă față de indolența autorităților care, timp de aproape 30 de ani, au ascuns condițiile în care sunt internați pacienții cu boli psihice. Argumentele medicului sunt susținute și de consilierul județean (PMP) Florin Goidea, care afirmă: „Administrația a lăsat în «paragină» Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean, aflată la Palazu, devenit un local impropriu și deficitar ca număr de paturi! În exercițiul bugetar 2018 s-au alocat în bugetul CJC suma de 3 milioane lei pentru renovarea secției respective, nu s-au folosit. Nu s-au folosit din diferite motive, au fost folosiți în altă parte, iar secția este în aceeași mizerie. Anul acesta nici atât nu se vor aloca bani. Nu sunt fariseu, am ridicat de multe ori problema în Comisia de sănătate, în plenul CJC, am spus că trebuie alocați bani pentru secția respectivă, am sesizat tot în aceleași foruri că nu avem secție de psihiatrie copii, că la Urgență e o nenorocire când se umple de persoane drogate, multe dintre ele minore, pe care nu le poți trimite la Palazu că e secție pentru adulți, dar nu-i pasă nimănui!
 
Așa cum infracționalitatea infantilă a ajuns la cote alarmante, tot așa oricând ne putem trezi că mergând liniștiți pe stradă suntem loviți cu un par în cap de o persoana dezechilibrată psihic. Persoane care din cauza nepăsării autorităților nu pot fi internate si nu pot primi medicația necesară și specifică bolii lor. Trist!  Avem bani în schimb pentru ziua berii, vinului și pentru sportul fără performanță. Revoltător!”, notează pe pagina sa de Facebook consilierul județean. Potrivit evz.ro, „președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, s-a jurat că, în acest an, din bugetul CJC s-au alocat bani pentru Psihiatrie”.
 
Citește și: 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii