Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:42 18 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române. Ultimele pregătiri pentru executarea unei misiuni NATO (galerie foto)

ro

11 Jan, 2020 17:28 1437 Marime text
Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu, și comandantul Flotei, contraamiralul Mihai Panait, au inspectat joi, 9 ianuarie, puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM 274) și echipajul acestei nave, care, peste câteva zile, va prelua comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2- SNMCMG2) și va desfășura misiuni specifice în Marea Neagră și în Marea Mediterana, în perioada ianuarie - iunie 2020.

Nava și marinarii au parcurs numeroase module de pregătire, de evaluare și de certificare pentru preluarea comenzii grupării navale NATO, etape premergătoare obligatorii pentru executarea acestei misiuni importante pe care o vor îndeplini. 

La final, viceamiralul Alexandru Mîrșu a transmis echipajului mult succes, să-și îndeplinească obiectivele primite, sub deviza „o mână pentru tine și o mână pentru navă” și i-a asigurat pe marinari de suportul conducerii Statului Major al Forțelor Navale pentru executarea misiunii în cele mai bune condiții.

Sursa foto: Forțele Navale Române 

Ti-a placut articolul?

Comentarii