Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Formare și pregătire Polițiștii locali constănțeni cu atribuții în domeniul ordinii publice, la o ședință de tragere într-un poligon (FOTO)

ro

24 Mar, 2023 15:10 1290 Marime text

Activitatea de formare profesională și pregătire continuă a polițiștilor locali este și rămâne o prioritate pentru Direcția Generală Poliția Locală Constanța.

Procedura de pregătire profesională este gândită să se desfășoare pe mai multe paliere în funcție de atribuțiile fiecărui serviciu de specialitate al instituției.

Astfel, în cursul zilei de 23.03.2023, în intervalul orar 09.00-12.00, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice au participat la o ședință de tragere cu armamentul și muniția letală din dotare într-un poligon autorizat, fără a fi înregistrate evenimente., transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

Toți politiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice care poartă armament și muniție au obţinut certificatul de absolvire a programului de formare iniţială prevăzut la art. 11 alin. (9) din HG 1332/2010 și pot fi dotați cu arme letale de apărare şi pază sau cu arme neletale destinate pentru autoapărare, în vederea desfăşurării activităţilor specifice.

În urma evaluării activitaților executate se poate concluziona că rezultatele au fost foarte bune.

Pe tot parcursul anului 2023, conform calendarului stabilit instituțional, polițiștii locali vor executa ore de pregătire profesională similare. Scopul principal este de învațare a regulilor de siguranță, a stăpânirii tehnicilor de gestionare, mânuire și utilizare a armelor în mod legal.,mai punctează sursa citată. 

foto: Primăria Constanța 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii