Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă (SPMS) Săpoca

ro

25 Aug, 2023 14:18 841 Marime text
Foto: UnsplashDirecţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău a confirmat un focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă (SPMS) Săpoca. 

Au fost impuse restricţii şi măsuri de protecţie atât pentru vizitatori cât şi pentru personalul medical, conform Agerpres.ro

Cele 12 persoane confirmate cu coronavirus sunt într-o stare bună, au fost izolate şi sunt monitorizate permanent de medici.

"Este vorba de un focar format din 12 pacienţi pozitivi COVID, raportat ieri la DSP. Primul caz a fost în data de 16 august, un pacient care nu a prezentat simptome la internare, ulterior a prezentat febră, mialgii şi a fost testat pentru SARS-CoV-2 rezultatul fiind pozitiv. A fost transferat într-un pavilion care a deservit pentru internarea pacienţilor în perioada pandemiei, un salon special, un izolator. Ulterior, din data de 21 august au mai apărut trei cazuri, până în prezent avem 12 cazuri. Sunt monitorizaţi, starea lor este bună. Pacienţii din secţiile 1 şi 2 Psihiatrie Săpoca. Măsurile impuse au fost purtarea măştii de protecţie de către întreg personalul medical şi auxiliar, toţi pacienţii şi aparţinătorii primesc măşti la accesul în unitatea sanitară şi poartă obligatoriu mască în spital, o reducere a programului de vizită. La poartă au fost duse halate şi măşti de unică folosinţă şi toată lumea care intră va purta mască şi halat şi se va efectua un triaj riguros la camera de gardă. Evoluţia pacienţilor este bună, monitorizăm prin termometrizare şi anamneză zilnică. Am trimis pentru secvenţiere probe la Institutul Matei Balş şi aşteptăm să vedem rezultatele, dacă au apărut tulpini noi circulante. Probabil săptămâna viitoare o să avem rezultatele", a declarat pentru AGERPRES, epidemiologul DSP, Valentin Barbulis.


Pacienţii sunt cronici, au vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani.

"Pacienţii, conform metodologiei, i-am izolat, am limitat accesul în spital pentru vizitatori, aparţinători. Întreg personalul medical poartă mască de protecţie, la intrarea în spital se face un triaj riguros iar persoanele care intră sunt echipate cu halat şi mască de unică folosinţă. La primele simptome care apar, febră, astenie, pacienţii sunt testaţi, în momentul pozitivării îi izolăm, cumva am revenit la măsurile recomandate şi pe care le-am şi aplicat în pandemie. Sunt 12 pacienţi pozitivaţi, nu personal medical. Sunt pacienţi recent internaţi, pacienţi acuţi, nu cronici, în momentul în care au prezentat simptome, i-am testat. Ancheta epidemiologică probabil că va concluziona modul în care s-au îmbolnăvit. Nu sunt cazuri deosebite, prezentau în special febră până la 39, astenie. Sunt pacienţi cu vârste între 18-65 de ani", a precizat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, Gabriela Pârâu.

Citește și: 

Bilanț COVID 19. Câți minori sunt internați în spitale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii