Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Focar de Covid 19 la Penitenciarul Poarta Albă, județul Constanța. Câte cazuri sunt înregistrate

ro

07 Jan, 2022 14:20 2234 Marime text
Este focar de Covid 19 la Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța acolo unde mai multe persoane private de libertate au fost confirmate cu acest virus.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Constanța la ultima raportare existau 62 de persoane raportate în focar. 

La raportarea făcută astăzi, 7 ianuarie 2022 de GRupul de Comunicare Strategică erau 5.922 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 la nivel național. 

La Constanța, 196 de persoane au fost confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore. 

UPDATE: Oficial de la Penitenciarul Poarta ALbă 

În urma simptomatologiei specifice, urmate de testarea rapidă, în data de 23.12.2021 s-a confirmat infectarea cu SARS COV 2 a unei persoane private de libertate custodiate în Penitenciarul Constanța Poarta Albă.

Ulterior, s-au efectuat anchete epidemiologice și s-au testat persoanele private de libertate cazate în comun cu persoana depistată pozitiv, confirmându-se un procent de 5,3 % din efectivul persoanelor private de libertate.

Toate persoanele private de libertate depistate pozitive au manifestat o simptomatologie ușoară, acestea fiind transferate la Penitenciarul Spital Constanța Poarta Albă în vederea acordări îngrijirilor medicale de specialitate.

Măsurile implementate de administrație Penitenciarului Constanța Poarta Albă au fost conforme prevederilor specifice Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19) elaborat de Institutul Național de Sănătate Publică din România și conform deciziilor directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor privind Planul de măsuri pentru sistemul penitenciar.

De menționat este faptul că 84% din persoanele private de libertate custodiate sunt vaccinate. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
              
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.Sursa foto: Pixabay


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii