Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:45 19 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanța Tiberiu Curt - „Dacă vor continua derapajele, ne vom adresa comisiilor FRF și instituțiilor abilitate”

ro

02 Dec, 2020 13:10 1989 Marime text

 
  • La ultima testare, au fost depistate șase cazuri pozitive la COVID-19, dintre care 5 jucători din cadrul lotului constănțean, ceea ce, conform regulilor în vigoare, reprezintă un focar. 
Tiberiu Curt, managerul FC Farul Constanța, a făcut mai multe precizări pe marginea situației epidemiologice de la clubul de pe litoral.
 
La ultima testare Covid-19, au fost depistate șase cazuri pozitive, iar partida din deplasare cu U Cluj, din Liga a 2-a, nu s-a mai disputat, deși lotul constănțean plecase spre Cluj.  
 
În urma articolelor apărute în presă în ultimele două zile, mă văd nevoit să fac câteva precizări importante.
 
Suntem un club profesionist, care se guvernează numai după legile și regulamentele în vigoare. Consider că este deplasată orice supoziție sau presupunere pe marginea protocolului medical stabilit de autorități privind desfășurarea activității fotbalistice.
 
Conform tuturor statisticilor oferite de autorități, suntem în vârful pandemiei de COVID-19, orașul Constanța fiind în carantină de 13 zile și cu rata de infecție cea mai mare la nivel național. În aceste condiții, consider că, în aceste momente, trebuie să primeze prevenția și grija pentru sănătatea jucătorilor și a participanților la activitatea sportivă.
 
La ultima testare, au fost depistate 6 cazuri pozitive la COVID-19, dintre care 5 jucători din cadrul lotului nostru, ceea ce, conform regulilor în vigoare, reprezintă un focar. Am respectat întocmai protocolul medical, decizia privind pașii care trebuie urmați pentru siguranța tuturor persoanelor implicate în activitatea sportivă aparținând în totalitate epidemiologilor și autorităților locale.
 
Suntem la a patra testare când avem cazuri pozitive de COVID-19 în cadrul echipei, iar clubul a făcut de fiecare dată diligențele necesare pentru ca meciurile să se dispute și rezultatele să se decidă pe teren. În două dintre aceste situații, din motive independente de noi, partidele nu s-au putut desfășura conform programării Federației Române de Fotbal.
 
Clubul nostru s-a pregătit pentru participarea la meciul de la Cluj, lotul și staff-ul tehnic făcând marți dimineața deplasarea spre locul de disputare a partidei fără cele 6 persoane depistate pozitiv. În același timp, delegatul echipei noastre, George Galamaz, era prezent la Cluj încă de luni seara, se făcuse rezervare la hotel pentru întreaga delegație, iar antrenorului Ianis Zicu i se achiziționase biletul de avion pe ruta București – Cluj.
 
Tocmai pentru că ne dorim reluarea activității sportive în cel mai scurt timp, la cerința DSP Constanța, se va efectua astăzi retestarea jucătorilor și a staff-ului tehnic. Acest lucru nu a fost posibil ieri, întrucât delegația echipei noastre se afla în drum spre Cluj și nu a mai fost timpul necesar. În funcție de rezultatele retestării, organele abilitate vor hotărî în consecință.
 
Așa cum a respectat măsurile și deciziile luate de Federația Române de Fotbal în sezonul trecut al Ligii a 2-a, în contextul pandemiei de COVID-19, FC Farul Constanța le va respecta în continuare, oricare ar fi acestea.
 
Drept urmare, dacă vor continua derapajele pe marginea acestei situații, ne vom adresa comisiilor de specialitate ale Federației Române de Fotbal și instituțiilor abilitate, a precizat Tiberiu Curt. 

Sursa foto: FC Farul Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii