Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:16 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța, declarat focar de COVID-19

ro

22 Sep, 2020 20:14 910 Marime text
  • La Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța sunt 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Astăzi, Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța a fost declarat focar de COVID-19, în urma confirmării, de la finalul săptămânii trecute și până în prezent, a unui total de 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, informează Instituția Prefectului - Județul Constanța.

Este vorba de 32 de beneficiari și 7 membri ai personalului de îngrijire.

Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, la un beneficiar al căminului, în urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru altă patologie. Ulterior, au fost testați colegul de cameră al bătrânului, dar și două îngrijitoare, toate cazurile fiind pozitive.

Apoi, DSP Constanța și conducerea centrului au luat hotărârea ca toate cele peste 300 de persoane (beneficiari și personal), să fie testate RT-PCR. Astfel, au mai fost confirmate alte 35 de persoane cu virusul SARS-CoV-2. Cei 39 de pacienți sunt asimptomatici, internați în spitalele din județ, se mai arată în comunicatul Prefecturii.


Între timp, au fost realizate acțiuni de nebulizare și dezinfecție a suprafețelor, măsuri puse în aplicare de conducerea centrului de bătrâni. DSP Constanța a demarat o anchetă epidemiologică.

Ti-a placut articolul?

Comentarii