Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA-n amiaza mare Florin Albu, video jurnalist de turism, despre insula grecească Ammoulliani

ro

09 Jul, 2021 13:39 2345 Marime text
  • Ziua-n amiaza mare este cea mai nouă emisiune din portofoliul ZIUA de Constanța
  • Realizatorul emisiunii este jurnalista Feri Predescu
  • Jurnalistul Florin Albu este invitatul de astăzi. 


Jurnalist specializat în turism, fost realizator la Travel Mix Chanel, Florin Albu este un împătimit al destinațiilor neexploatate încă de românii care sunt în căutarea destinațiilor de vacanță.

De peste 10 ani, Florin Albu descoperă destinații turistice pe care le promovează în România, în toate formele posibile.

De la articole în reviste de specialitate, până la materiale radio, video, foto. Proiectele sale sunt finalizate în pachete de servicii turistice oferite vilegiaturiștilor. Are multe asemenea proiecte, și în România, și în străinătate. 

Florin și echipa lui, „gașca mea de la Doctor Travel”, cum îi place să o numească, reușesc, de fapt, să aducă turiștii în locurile pe care ei le explorează în prealabil. 

Emisiunea de astăzi are loc pe insula Ammoulliani, în Grecia. Florin Albu spune despre insulă că „în urmă cu 3 sau 4 ani am rămas șocați de frumusețea oamenilor, de frumusețea peisagistică”.

Jurnalistul a mai spus că unul dintre cele mai dragi proiecte ale sale se numește „Călător în România”.

„A fost un proiect, descoperim destinații pe care le promovăm în România în toate formele posibile, până la material radio, materiale video.

În țară, am făcut mai multe. Unul care-mi este foarte drag, se numește „Călător în România”, în care prezint alături de echipa mea circuite turistice.

De fiecare dată reușim să aducem lângă noi prieteni, iar cea mai bună reclamă este cea pe cale verbală. Ne recomandă la alții, ne pun în teme cu alte destinații din România”, spune Florin Albu.

El mai precizează că munca din spatele materialelor este grea, dar satisfacția nu întârzie să apară. 

„În mare parte, din gașca noastră, sunt membri FIJET. Avem stand de fiecare dată la târgul de turism unde intrăm în contact cu diverși furnizori de servicii – destinații gen Italia, gen Grecia… acolo se încheagă proiectul.

Trebuie să ai un pic de răbdare. Trebuie să lucrăm la text, să lucrăm la imagine.  Avem textier, avem inginer de imagine, scenograf, regizor. În gașca noastră fiecare are ceva de făcut”, spune el.


Acesta a spus că a descoperit insula Ammoulliani în urmă cu 4 ani.


„Am rămas șocat. M-am întors în trecut, în Grecia Antică.  Satul vechi grecesc, clasic, tradițional.

În primul an, am făcut un material de 25 de minute. După care am extins toată rețeaua pe jurnalistică scrisă – am avut 3, 4 articole în reviste de specialitate.

Până când, în sfârșit, astăzi, în zilele petrecute aici, am reușit să trăiesc satisfacția muncii bine făcute”, a adăugat jurnalistul.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii