Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Adunarea Generală Extraordinară a acționarilor UMEX SA, convocată. Ce cuprinde ordinea de zi

ro

16 Aug, 2023 18:00 825 Marime text
 
  • Societatea UMEX SA Constanța a fost înființată în anul 1992, iar obiectul de activitate este „Manipulări“.
 
În Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 3.606, din data de 11 august 2023, a fost publicată convocarea Adunării Generale Extraordinare a acționarilor UMEX SA, societate cu un capital social subscris şi vărsat de 1.466.780 lei, care are sediul social în municipiul Constanţa.
 
UMEX SA, prin Consiliul de Administraţie, în temeiul prevederilor Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în conformitate cu actul constitutiv actualizat al societăţii, convoacă AGEA la data de 12 septembrie 2023, ora 12.00, la sediul societăţii. 
 
Ordinea de zi este următoarea:
 
  1. Aprobarea înlocuirii unor bunuri ipotecate constituite prin Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere cu privire la bunurile prevăzute la punctele 3, 6 şi 7 din anexa la Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere cu un Activ Nou prevăzut la punctul 39 din Anexa 1 la contractul de ipotecă mobiliară încheiat în data de 31 ianuarie 2020, astfel cum a fost ulterior modificat în data de 20 septembrie 2022 şi 3 august 2023 („Contractul de Ipotecă asupra Activelor libere“) prin constituirea de către Societate a unei ipoteci mobiliare cu privire la bunul mobil prevăzut la punctul 39 din Anexa 1 la contractul de ipotecă mobiliară, reprezentat de instalaţia de depozitare şi manevrare sodă, având număr de inventar 2197 atribuit în data de 30 iunie 2022 (aşa cum acest bun este detaliat şi listat în Anexa 1 la Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere şi denumit în continuare „Activul Nou“), precum şi cu privire la toate beneficiile, drepturile, veniturile rezultate din sau aferente Activului Nou, în termenii şi condiţiile detaliate în Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere, pentru a garanta Obligaţiile Garantate (astfel cum acest termen este definit în Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere), rezultate din Contractul de Facilitate Credit pentru Export încheiat la data de 31 ianuarie 2020 între Societate, în calitate de împrumutat, şi Coöperatieve Rabobank UA („Rabobank“), în calitate de împrumutător, astfel cum a fost modificat prin actul adiţional de modificare şi reformulare din data de 19 septembrie 2022 şi, ulterior prin actul adiţional de modificare şi reformulare din data de 3 august 2023, în temeiul căruia Rabobank a pus la dispoziţia Societăţii o facilitate în cuantum de 18.000.000 euro („Contractul de Facilitate 2“) şi din contractul de facilitate de credit de export în sumă de până la 5.389.921 Euro încheiat între Societate şi Rabobank în data de 3 august 2023 în scopul finanţării sau refinanţării unui procent din preţul Contractului de Cumpărare, a anumitor costuri legate de garanţia oferită de Finnvera plc în legătură cu Contractul de Facilitate 3 („Contractul de Facilitate 3“), în sumă garantată agregată de 29.100.000 euro (astfel cum este detaliat suplimentar în Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere).
Constituirea ipotecii mobiliare asupra Activului Nou urmează să se producă de la data la care Rabobank va confirma Societăţii în scris încetarea garanţiei constituite prin Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere cu privire la bunurile prevăzute la punctele 3, 6 şi 7 din anexa la Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere („Data Efectivă“), fără a mai fi necesară încheierea unui act suplimentar adiţional la acest contract pentru a consemna constituirea acestei ipoteci mobiliare.
 
Aprobarea punerii în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere ca urmare a semnării de către Societate a Contractului de Ipotecă asupra Activelor Libere cu privire la Activul Nou, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în Contractul de Ipotecă Asupra Activelor libere, prin raportare la Activul Nou, începând cu Data Efectivă.
 
2. Aprobarea împuternicirii lui Khalil Ibrahim, cetăţean libanez, şi a lui Cristian Țăranu, cetăţean român, acţionând împreună (şi nu individual):

(i) să negocieze, semneze, modifice şi să stabilească termenii (astfel după cum consideră la discreţia sa exclusivă şi absolută), să furnizeze şi să încheie în numele şi pe seama Societăţii orice documente ce urmează a fi încheiate, incluzând, dar fără a se limita la, orice alte documente relevante în legătură cu extinderea ipotecii constituite prin Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere cu privire la Activul Nou şi să întreprindă orice acţiuni sau paşi şi să semneze orice documente necesare sau recomandate pentru a da efect celor menţionate în hotărârile ce urmează să fie adoptate de către AGEA şi pentru a se asigura că aceste documente sunt complet executorii,

(ii) să reprezinte Societatea în faţa Registrului Comerţului, a notarului public, a operatorilor autorizaţi de la Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară, precum şi în faţa oricăror altor instituţii, autorităţi, instanţe de judecată sau entităţi private, în vederea îndeplinirii tuturor formalităţilor care sunt necesare, utile sau recomandate pentru încheierea valabilă şi perfectarea ipotecii constituite prin Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere cu privire la Activul Nou şi în faţa oricăror altor autorităţi competente pentru a lua toate măsurile necesare în vederea implementării şi înregistrării hotărârilor ce urmează să fie adoptate de către AGEA,

(iii) să întreprindă orice alte acţiuni şi să îndeplinească orice măsuri necesare şi adecvate pentru extinderea ipotecii constituite prin Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere asupra Activului Nou incluzând subdelegarea puterilor către alte persoane cu scopul de a desfăşura şi îndeplini cele de mai sus.
 
În caz de neîntrunire a cvorumului, AGEA se va desfăşura pe data de 19 septembrie 2023, la aceeaşi oră, la aceeaşi adresă şi cu aceeaşi ordine de zi.
 
Acţionarii Societăţii înregistraţi la data de 29 august 2023 în registrul acţionarilor ţinut de Consiliul de Administraţie al Societăţii au dreptul să participe şi să voteze în cadrul AGEA.
 
Acţionarii Societăţii pot participa la AGEA fie direct, fie prin reprezentare, în baza unei procuri acordate pentru AGEA cu excepţia cazului în care acţionarul este reprezentat de reprezentantul său legal.
 
Procura trebuie înregistrată la sediul Societăţii cel târziu cu 48 de ore înainte de data la care este programată AGEA.
 
Despre SC UMEX SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată miercuri, 16 august 2023, firma UMEX SA a fost înființată în anul 1992, iar obiectul de activitate este „Manipulări“.
 
În SC UMEX SA pachetul de acțiuni este deținut de Sarkis Sarkis (30,3841%), Jihad El Khalil (30,3498%), Youssef Laoun (30,3157%) și alți acționari (8,95%). Calitatea de administratori o au Maryo Cobâlă, Khalil Ibrahim și Răzvan - Laurențiu Stoica.                            
 
În 2022, SC UMEX SA a avut o cifră de afaceri de 102.515.716 lei, un profit de 20.458.654 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 333.
 
Platforma termene.ro informează și că SC UMEX SA nu are contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Acționarii UMEX SA din Portul Constanța, convocați în adunare generală extraordinară. Se discută termenii împrumutului de la Rabobank Olanda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii