Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acționarii UMEX SA din Portul Constanța, convocați în adunare generală extraordinară. Se discută termenii împrumutului de la Rabobank Olanda

ro

16 Jun, 2023 09:50 1931 Marime text
  • Discuțiile sunt programate să se desfășoare pe 17 iulie 2023, de la ora 12.00, la sediul UMEX din Incinta Port Nou – Dana 44.
  • Primul punct ce se va pune în discuție vizează contractul încheiat pe 11 aprilie 2023 între UMEX și Mantsinen Group Ltd Oy în vederea furnizării de către Mantsinen a unor echipamente, urmând ca acționarii să confirme și să ratifice semnarea contractului de către Khalil Ibrahim și Cristian Țăranu.
Acționarii UMEX SA, unul dintre cei mai cunoscuți operatori portuari din Constanța, sunt convocați la Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor.
 
Discuțiile sunt programate să se desfășoare pe 17 iulie 2023, de la ora 12.00, la sediul UMEX din Incinta Port Nou – Dana 44.
 
În caz de neîntrunire a cvorumului, AGEA se va desfășura pe data de 19 iulie 2023, la aceeași oră, la aceeași adresă și cu aceeași ordine de zi.
 
Informațiile vizând convocarea AGEA UMEX SA au fost publicate în Monitorul Oficial al României nr. 2585 din 13 iunie 2023.
 
Primul punct ce se va pune în discuție vizează contractul încheiat pe 11 aprilie 2023 între UMEX și Mantsinen Group Ltd Oy în vederea furnizării de către Mantsinen a unor echipamente, urmând ca acționarii să confirme și să ratifice semnarea contractului de către Khalil Ibrahim și Cristian Țăranu.
 
Următoarele puncte cuprind discutarea termenilor și negocierea condițiilor  precum și a garanțiilor pentru împrumutul de la Rabobank Olanda în baza contractelor de facilitate și a celorlalte documente încheiate între cele două entități.
 
Redăm în continuare Convocarea AGEA UMEX SA:

„Societatea UMEX - S.A., o societate pe acţiuni, înfiinţată şi funcţionând în conformitate cu legislaţia din România, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J13/604/1991, CUI 1888500, având un capital social subscris şi vărsat de 1.466.780 RON („Societatea"), cu sediul social în municipiul Constanţa, Incinta Port Nou- Dana 44, judeţul Constanţa, România, prin Consiliul de Administraţie („Consiliul de Administraţie"),
în temeiul prevederilor Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare („Legea Societăţilor") şi în conformitate cu actul constitutiv actualizat al Societăţii („Actul Constitutiv"),
convoacă pe data de 17 iulie 2023, ora 12.00, la sediul Societăţii din municipiul Constanţa, Incinta Port Nou- Dana 44, judeţul Constanţa, România, adunarea generală extraordinară a acţionarilor Societăţii („AGEA") cu următoarea ordine de zi:
1.Aprobarea luării la cunoştinţă, a confirmării şi a ratificării semnării în mod valabil de către dl Khalil Ibrahim şi dl Cristian Ţăranu a contractului nr. 1516-2 încheiat în data de 11 aprilie 2023 de către Societate cu furnizorul de echipament Mantsinen Group Ltd Oy („Mantsinen"), în vederea furnizării de către Mantsinen a unor echipamente, inclusiv a anexelor acestui document („Contractul de Cumpărare"), precum şi a luării la cunoştinţă, confirmării şi ratificării oricăror şi tuturor operaţiunilor îndeplinite anterior sau subsecvent şi a documentelor semnate anterior sau subsecvent în legătură cu Contractul de Cumpărare, în scopul implementării acestuia.
2.Confirmarea beneficiului corporativ al Societăţii şi luarea la cunoştinţă şi agrearea faptului că obiectul Societăţii îi permite să îşi asume obligaţii în baza contractului de facilitate de credit de export în sumă de până la 6.000.000 Euro pe care Societatea şi Cooperatieve Rabobank U.A., o cooperativă cu responsabilitate exclusă, având sediul social în Amsterdam, Olanda, înregistrată la Camera Comerţului sub numărul 30046259, („Rabobank"), intenţionează să-l încheie în scopul finanţării sau refinanţării unui procent din preţul Contractului de Cumpărare, a anumitor costuri legate de garanţia oferită de Finnvera plc în legătură cu Contractul de Facilitate 3 şi finanţării unui procent din cheltuielile pentru bunuri şi servicii prestate în ţara împrumutatului şi necesare pentru executarea
Contractului de Cumpărare („Contractul de Facilitate 3") sau a documentaţiei conexe, respectiv confirmarea inexistenţei oricărui conflict de interese dintre Acţionari şi Societate ca urmare a încheierii de către Societate a Contractului de Facilitate 3 şi a celorlalte Documente de Finanţare (astfel cum sunt definite în Contractul de Facilitate 3) sau a documentaţiei conexe.
3.Aprobarea negocierii, a semnării, a încheierii şi a ducerii la îndeplinire de către Societate a Contractului de Facilitate 3, precum şi punerea în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de Contractul de Facilitate 3 ca urmare a semnării de către Societate a Contractului de Facilitate 3, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în Contractul de Facilitate 3.
4.Aprobarea negocierii, a semnării, a încheierii şi a ducerii la îndeplinire de către Societate a contractului de ipotecă mobiliară asupra Bunurilor (astfel cum acest termen este definit în Contractul de Facilitate 3), ce urmează să fie încheiat de către Rabobank, în calitate de creditor ipotecar, şi Societatea în calitate de debitor ipotecar, pentru a garanta Obligaţiile Garantate (astfel cum acest termen este definit în Contractul de Ipotecă Mobiliară 3) în sumă maximă garantată de până la 7.500.000 Euro, în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract („Contractul de Ipotecă Mobiliară 3"), precum şi aprobarea punerii în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de Contractul de Ipotecă Mobiliară 3 ca urmare a semnării de către Societate a Contractului de Ipotecă Mobiliară 3, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în Contractul de Ipotecă Mobiliară 3.
5.Confirmarea beneficiului corporativ al Societăţii, luarea la cunoştinţă şi agrearea faptului că obiectul Societăţii îi permite să îşi asume obligaţii suplimentare în baza actului adiţional la Contractul de Facilitate Credit pentru Export încheiat la data de 30 octombrie 2019 între Societate, în calitate de împrumutat, Maria Trading - S.R.L., Maria Group - S.R.L., Agro-Chirnogi S-A., în calitate de garanţi şi Rabobank, în calitate de împrumutător, astfel cum a fost modificat prin actul adiţional de modificare şi reformulare din data de 19 septembrie 2022, în temeiul căruia Rabobank a pus la dispoziţia Societăţii o facilitate în cuantum de 31.511.122 Euro („Contractul de Facilitate 1") act adiţional pe care Societatea şi Rabobank intenţionează să-l încheie, printre altele, în scopul implementării unor modificări decurgând din încheierea Contractului de Facilitate 3 („Actul Adiţional
nr. 2 la Contractul de Facilitate 1"), sau a documentaţiei conexe, respectiv confirmarea inexistenţei oricărui conflict de interese dintre acţionarii Societăţii şi Societate ca urmare a încheierii de către Societate a Actului Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 1 şi a celorlalte Documente de Finanţare (astfel cum sunt definite în Contractul de Facilitate 1) sau a documentaţiei conexe.
6.Aprobarea negocierii, semnării, încheierii şi ducerii la îndeplinire de către Societate a Actului Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 1, precum şi punerea în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 1 ca urmare a semnării de către Societate a Actului Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 1, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 1.
7.Aprobarea negocierii, a semnării, a încheierii şi a ducerii la îndeplinire de către Societate a unei garanţii de rang subsecvent cu privire la Proprietatea Ipotecată (astfel cum este definită în Contractul de Ipotecă Mobiliară 1) pentru garantarea obligaţiilor Societăţii decurgând din Contractul de Facilitate 3, fie prin (i) un act adiţional la Contractul de Ipotecă Mobiliară 1 încheiat la data de 30 octombrie 2019 între Societate, în calitate de debitor ipotecar, şi Rabobank, în calitate de creditor ipotecar, astfel cum a fost modificat prin actul adiţional nr. 1 la Contractul de Ipotecă Mobiliară 1 în data de 20 septembrie 2022, în temeiul căruia Societatea a constituit o ipotecă mobiliară asupra Proprietăţii Ipotecate (astfel cum acest termen este definit în Contractul de Ipotecă Mobiliară 1), pentru a garanta Obligaţiile Garantate (astfel cum acest termen este definit în Contractul de Ipotecă Mobiliară 1), în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract („Contractul de Ipotecă Mobiliară 1"), în temeiul actului adiţional urmând a fi garantate obligaţiile Societăţii rezultate din Actul Adiţional nr. 2 la Contractul Facilitate 1, precum şi obligaţiile Societăţii rezultând din Contractul de Facilitate 3, în sumă maximă garantată agregată de până la 47.000.000 Euro, în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul act adiţional („Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Mobiliară 1"), precum şi aprobarea punerii în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Mobiliară 1 ca urmare a semnării de către Societate a Actului Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Mobiliară 1, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Mobiliară 1, fie, alternativ, prin (ii) un contract de ipotecă mobiliară în formă substanţial similară
cu Contractul de Ipotecă Mobiliară 1, în temeiul căruia Societatea va constitui garanţia de rang subsecvent în favoarea Rabobank asupra Proprietăţii Ipotecate (astfel cum acest termen va fi definit în noul contract în mod similar cu Contractul de Ipotecă Mobiliară 1), pentru a garanta Obligaţiile Garantate (astfel cum acest termen va fi definit în noul contract), în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract, în temeiul actului adiţional urmând a fi garantate obligaţiile Societăţii rezultate din Contractul de Facilitate 3, în sumă maximă garantată de până la 7.500.000 Euro, în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract, precum şi aprobarea punerii în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de noul contract ca urmare a semnării de către Societate a noului contract, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în noul contract.
8.Confirmarea beneficiului corporativ al Societăţii, luarea la cunoştinţă şi agrearea faptului că obiectul Societăţii îi permite să îşi asume obligaţii suplimentare în baza actului adiţional la Contractul de Facilitate Credit pentru Export încheiat la data de 31 ianuarie 2020 între Societate, în calitate de împrumutat, şi Rabobank, în calitate de împrumutător, astfel cum a fost modificat prin actul adiţional de modificare şi reformulare din data de 19 septembrie 2022, în temeiul căruia Rabobank a pus la dispoziţia Societăţii o facilitate în cuantum de 18.000.000 Euro („Contractul de Facilitate 2"), act adiţional pe care Societatea şi Rabobank intenţionează să-l încheie, printre altele, în implementării unor modificări decurgând din încheierea Contractului de Facilitate 3 („Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 2"), sau a documentaţiei conexe, respectiv confirmarea inexistenţei oricărui conflict de interese dintre acţionarii Societăţii şi Societate ca urmare a încheierii de către Societate a Actului Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 2 şi a celorlalte Documente de Finanţare (astfel cum sunt definite în Contractul de Facilitate 2) sau a documentaţiei conexe.
9.Aprobarea negocierii, semnării, încheierii şi ducerii la îndeplinire de către Societate a Actului Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 2, precum şi punerea în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 2 ca urmare a semnării de către Societate a Actului Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 2, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 2.
Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 1 şi Actul Adiţional nr. 2 la Contractul Facilitate 2 sunt denumite împreună în continuare „Actele Adiţionale la Contractele de Facilitate".
10.Aprobarea negocierii, semnării, încheierii şi ducerii la îndeplinire de către Societate a unei garanţii de rang subsecvent cu privire la Proprietatea Ipotecată (astfel cum este definită în Contractul de Ipotecă Mobiliară 2) pentru garantarea obligaţiilor Societăţii decurgând din Contractul de Facilitate 3, fie prin (i) un act adiţional la Contractul de Ipotecă Mobiliară încheiat la data de 31 ianuarie 2020 între Societate, în calitate de debitor ipotecar, şi Rabobank, în calitate de creditor ipotecar, astfel cum a fost modificat prin actul adiţional nr. 1 la Contractul de Ipotecă Mobiliară 2 în data de 20 septembrie 2022, în temeiul căruia Societatea a constituit o ipotecă mobiliară asupra Proprietăţii Ipotecate (astfel cum acest termen este definit în Contractul de Ipotecă Mobiliară 2), pentru a garanta Obligaţiile Garantate (astfel cum acest termen este definit în Contractul de Ipotecă Mobiliară 2), în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract („Contractul de Ipotecă Mobiliară 2"), în temeiul actului adiţional urmând a fi garantate obligaţiile Societăţii rezultate din Actul Adiţional nr. 2 la Contractul Facilitate 2, precum şi obligaţiile Societăţii rezultând din Contractul de Facilitate 3, în sumă maximă garantată agregată de până la 30.000.000 Euro, în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul act adiţional („Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Mobiliară 2"), precum şi aprobarea punerii în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Mobiliară 2 ca urmare a semnării de către Societate a Actului Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Mobiliară 2, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Mobiliară 2, fie, alternativ, prin (ii) un contract de ipotecă mobiliară în formă substanţial similară cu Contractul de Ipotecă Mobiliară 2, în temeiul căruia Societatea va constitui garanţia de rang subsecvent în favoarea Rabobank asupra Proprietăţii Ipotecate (astfel cum acest termen va fi definit în noul contract în mod similar cu Contractul de Ipotecă Mobiliară 2), pentru a garanta Obligaţiile Garantate (astfel cum acest termen va fi definit în noul contract), în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract, în temeiul actului adiţional urmând a fi garantate obligaţiile Societăţii rezultate din Contractul de Facilitate 3, în sumă maximă garantată de până la 7.500.000 Euro, în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract, precum şi aprobarea punerii în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor
prevăzute de noul contract ca urmare a semnării de către Societate a noului contract, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în noul contract.
11.Aprobarea negocierii, semnării, încheierii şi ducerii la îndeplinire de către Societate a unei garanţii de rang subsecvent cu privire la anumite tipuri de bunuri mobile ale Societăţii (aşa cum sunt detaliate şi listate în acel contract), cum ar fi (însă fără a se limita la) Echipamentele, Bunurile Mobile Accesorii Bunurilor Imobile, Despăgubirile şi Veniturile (astfel cum aceşti termeni sunt definiţi în Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere), precum şi toate beneficiile, drepturile, veniturile rezultate din sau aferente acestora, pentru garantarea obligaţiilor Societăţii decurgând din Contractul de Facilitate 3, fie prin (i) un act adiţional la Contractul de Ipotecă Mobiliară încheiat la data de 31 ianuarie 2020 între Societate, în calitate de debitor ipotecar, şi Rabobank, în calitate de creditor ipotecar, astfel cum a fost modificat prin actul adiţional nr. 1 la Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere, în temeiul căruia Societatea a constituit o ipotecă mobiliară asupra anumitor tipuri de bunuri mobile ale Societăţii (aşa cum sunt detaliate şi listate în acel contract), cum ar fi (însă fără a se limita la) Echipamentele, Bunurile Mobile Accesorii Bunurilor Imobile, Despăgubirile şi Veniturile (astfel cum aceşti termeni sunt definiţi în Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere), precum şi toate beneficiile, drepturile, veniturile rezultate din sau aferente acestora, pentru a garanta Obligaţiile Garantate (astfel cum acest termen este definit în Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere), în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract („Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere"), în temeiul actului adiţional urmând a fi garantate obligaţiile Societăţii rezultate din Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Facilitate 2, precum şi obligaţiile Societăţii rezultând din Contractul de Facilitate 3, în sumă maximă garantată agregată de până la 30.000.000 Euro, în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul act adiţional („Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere"), precum şi aprobarea punerii în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere ca urmare a semnării de către Societate a Actului Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere, fie, alternativ, prin (ii) un contract de ipotecă mobiliară în formă substanţial similară cu Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere, în
temeiul căruia Societatea va constitui garanţia de rang subsecvent în favoarea Rabobank asupra anumitor tipuri de bunuri mobile ale Societăţii (aşa cum sunt detaliate şi listate în acel contract), cum ar fi (însă fără a se limita la) Echipamentele, Bunurile Mobile Accesorii Bunurilor Imobile, Despăgubirile şi Veniturile (astfel cum aceşti termeni vor fi definiţi în noul contract în mod similar cu Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere), precum şi toate beneficiile, drepturile, veniturile rezultate din sau aferente acestora, pentru a garanta Obligaţiile Garantate (astfel cum acest termen va fi definit în noul contract), în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract, în temeiul actului adiţional urmând a fi garantate obligaţiile Societăţii rezultate din Contractul de Facilitate 3, în sumă maximă garantată de până la 7.500.000 Euro, în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract, precum şi aprobarea punerii în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de noul contract ca urmare a semnării de către Societate a noului contract, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în noul contract.
12.Aprobarea negocierii, semnării, încheierii şi ducerii la îndeplinire de către Societate a unei garanţii de rang subsecvent cu privire la proprietăţile imobiliare aflate în proprietatea Societăţii situate în judeţul Constanţa, România, astfel cum sunt acestea identificate în Anexa 1 la Contractul de Ipotecă Imobiliară pentru garantarea obligaţiilor Societăţii decurgând din Contractul de Facilitate 3, fie prin (i) un act adiţional la Contractul de Ipotecă Imobiliară autentificat sub nr. 147 din 3 februarie 2020 de Societate Profesionala Notarială - Biroul Notarial Panait şi Dimancea, încheiat între Societate, în calitate de debitor ipotecar, şi Rabobank, în calitate de creditor ipotecar, astfel cum a fost modificat prin actul adiţional nr. 1 la Contractul de Ipotecă Imobiliară, autentificat sub nr. 2626 din 20 septembrie 2022 de Societate Profesionala Notarială - Biroul Notarial Panait şi Dimancea, în temeiul căruia Societatea a constituit o ipotecă imobiliară asupra proprietăţilor imobiliare aflate în proprietatea acesteia situate în judeţul Constanţa, România, astfel cum sunt acestea identificate în Anexa 1 la Contractul de Ipotecă Imobiliară, pentru a garanta Obligaţiile Garantate (astfel cum acest termen este definit în Contractul de Ipotecă Imobiliară) („Contractul de Ipotecă Imobiliară"), în temeiul actului adiţional urmând a fi garantate obligaţiile Societăţii rezultate din Actul Adiţional nr. 2 la Contractul Facilitate 2, precum şi obligaţiile Societăţii rezultând din Contractul de Facilitate 3, în sumă maximă garantată agregată de până la 30.000.000 Euro, în termenii şi
condiţiile detaliate în respectivul act adiţional („Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Imobiliară"), precum şi aprobarea punerii în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Imobiliară ca urmare a semnării de către Societate a Actului Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Imobiliară, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Imobiliară, fie, alternativ, prin (ii) un contract de ipotecă imobiliară în formă substanţial similară cu Contractul de Ipotecă Imobiliară, în temeiul căruia Societatea va constitui garanţia de rang subsecvent în favoarea Rabobank asupra proprietăţilor imobiliare aflate în proprietatea Societăţii situate în judeţul Constanţa, România, astfel cum acestea vor fi identificate în Anexa 1 la noul contract, pentru a garanta Obligaţiile Garantate (astfel cum acest termen va fi definit în noul contract), în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract, în temeiul actului adiţional urmând a fi garantate obligaţiile Societăţii rezultate din Contractul de Facilitate 3, în sumă maximă garantată de până la 7.500.000 Euro, în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract, precum şi aprobarea punerii în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de noul contract ca urmare a semnării de către Societate a noului contract, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în noul contract.
13.Aprobarea negocierii, semnării, încheierii şi ducerii la îndeplinire de către Societate a unei garanţii de rang subsecvent cu privire la toate acţiunile Societăţii prezente şi viitoare deţinute de debitorii ipotecari pentru garantarea obligaţiilor Societăţii decurgând din Contractul de Facilitate 3, fie prin (i) un act adiţional la Contractul de Ipotecă asupra Acţiunilor încheiat la data de 31 ianuarie 2020 între Rabobank, în calitate de creditor ipotecar, dl Sarkis Sarkis, dl Youssef Laoun şi dl Jihad El Khalil în calitate de debitori ipotecari şi Societate, astfel cum a fost modificat prin actul adiţional nr. 1 la Contractul de Ipotecă asupra Acţiunilor în data de 20 septembrie 2020, prin care debitorii ipotecari au constituit o ipotecă asupra tuturor acţiunilor Societăţii prezente şi viitoare deţinute de debitorii ipotecari, pentru a garanta Obligaţiile Garantate (astfel cum acest termen este definit în Contractul de Ipotecă asupra Acţiunilor), în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract („Contractul de Ipotecă asupra Acţiunilor"), în temeiul actului adiţional urmând a fi garantate obligaţiile Societăţii rezultate din Actul Adiţional
nr. 2 la Contractul Facilitate 2, precum şi obligaţiile Societăţii rezultând din Contractul de Facilitate 3, în sumă maximă de garantată agregată de până la 30.000.000 Euro, în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul act adiţional („Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă asupra Acţiunilor"), precum şi aprobarea punerii în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă asupra Acţiunilor ca urmare a semnării de către Societate a Actului Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă asupra Acţiunilor, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă asupra Acţiunilor, fie, alternativ, prin (ii) un contract de ipotecă mobiliară în formă substanţial similară cu Contractul de Ipotecă asupra Acţiunilor, în temeiul căruia Societatea va constitui garanţia de rang subsecvent în favoarea Rabobank asupra tuturor acţiunilor Societăţii prezente şi viitoare deţinute de debitorii ipotecari, pentru a garanta Obligaţiile Garantate (astfel cum acest termen va fi definit în noul contract), în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract, în temeiul actului adiţional urmând a fi garantate obligaţiile Societăţii rezultate din Contractul de Facilitate 3, în sumă maximă garantată de până la 7.500.000 Euro, în termenii şi condiţiile detaliate în respectivul contract, precum şi aprobarea punerii în aplicare de către Societate a termenilor şi tranzacţiilor prevăzute de noul contract ca urmare a semnării de către Societate a noului contract, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligaţiile, declaraţiile şi garanţiile stabilite în noul contract.
Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Mobiliară 1, Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Mobiliară 2, Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă asupra Activelor Libere, Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă Imobiliară şi Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Ipotecă asupra Acţiunilor sunt denumite împreună în continuare „Actele Adiţionale la Contractele de Ipotecă". Pentru uşurinţă, referinţa la Actele Adiţionale la Contractele de Ipotecă va fi înlocuită cu termenul „Noile Contracte de Ipotecă" în măsura în care garanţiile de rang subsecvent vor fi documentate prin instrumente juridice distincte şi nu prin Actele Adiţionale la Contractele de Ipotecă.
14.Aprobarea negocierii, semnării, încheierii şi ducerii la îndeplinire de către Societate a unui act adiţional la Contractul de Subordonare încheiat la data de 2 aprilie 2020 între Rabobank, în calitate de creditor, Agro- Chirnogi, în calitate de creditor subordonat, şi Societate,
în calitate de debitor, astfel cum a fost modificat prin actul adiţional nr. 1 la Contractul de Subordonare în data de 20 septembrie 2020, prin care părţile vor agrea suplimentar subordonarea creanţelor împotriva Societăţii rezultate din anumite contracte de împrumut intragrup faţă de creanţele Rabobank ce vor rezulta din Contractul de Facilitate 1 şi Contractul de Facilitate 2, astfel cum vor fi modificate prin Actele Adiţionale la Contractele de Facilitate, precum şi faţă de Contractul de Facilitate 3 („Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Subordonare").
15.Aprobarea negocierii, semnării, încheierii şi ducerii la îndeplinire a oricăror alte documente, notificări, certificate ce vor fi emise sau semnate de către Societate sau/şi reprezentanţii ei, în conformitate sau în legătură cu Actele Adiţionale Ia Contractele de Facilitate, Actele Adiţionale la Contractele de Ipotecă, Actul Adiţional nr. 2 la Contractul de Subordonare, precum şi îndeplinirea tuturor formalităţilor care sunt necesare, adecvate sau recomandate pentru a asigura că aceste documente sunt valide, obligatorii şi executorii (oricare şi toate documentele avute în vedere la punctele 1-14 de mai sus fiind desemnate împreună „Documentele").
16.Aprobarea împuternicirii dlui Khalil Ibrahim, cetăţean libanez, şi a dlui Ţăranu Cristian, cetăţean român, acţionând împreună (şi nu individual): (i) să negocieze, semneze, modifice şi să stabilească termenii (astfel după cum consideră la discreţia lor exclusivă şi absolută), să furnizeze şi să încheie în numele şi pe seama Societăţii toate Documentele ce urmează a fi încheiate, incluzând, dar fără a se limita la, orice alte documente relevante în legătură cu Documentele şi să întreprindă orice acţiuni sau paşi şi să semneze orice documente necesare sau recomandate pentru încheierea Documentelor menţionate în hotărârile ce urmează să fie adoptate de către AGEA şi pentru a se asigura că aceste documente sunt complet executorii, (ii) să reprezinte Societatea în faţa Registrului Comerţului, a notarului public, a operatorilor autorizaţi de la Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară, precum şi în faţa oricăror alte instituţii, autorităţi, instanţe de judecată sau entităţi private, în vederea îndeplinirii tuturor formalităţilor care sunt necesare, utile sau recomandate pentru încheierea valabilă şi perfectarea Documentelor şi în faţa oricăror alte autorităţi competente pentru a lua toate măsurile necesare în vederea implementării şi înregistrării hotărârilor ce urmează să fie adoptate de către AGEA, (iii) să întreprindă orice alte acţiuni şi să îndeplinească orice măsuri necesare şi adecvate pentru încheierea Documentelor incluzând subdelegarea
puterilor către alte persoane cu scopul de a desfăşura şi îndeplini cele de mai sus.
În caz de neîntrunire a cvorumului, AGEA se va desfăşura pe data de 19.07.2023, la aceeaşi oră, la aceeaşi adresă şi cu aceeaşi ordine de zi.
Acţionarii Societăţii înregistraţi la data de 03.07.2023 în registrul acţionarilor ţinut de Consiliul de Administraţie al Societăţii au dreptul să participe şi să voteze în cadrul AGEA. Acţionarii Societăţii pot participa la AGEA fie direct, fie prin reprezentare, în baza unei procuri acordate pentru AGEA, cu excepţia cazului în care acţionarul este reprezentat de reprezentantul său legal. Procura trebuie înregistrată la sediul Societăţii cel târziu cu 48 de ore înainte de data la care este programată AGEA“.
 
Despre UMEX SA
 
UMEX SA este unul dintre cei mai cunoscuți operatori din Portul Constanța.
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 16 iunie 2023, societatea a fost înființată în 1991 și are sediul social în Incinta Port Nou, Dana 44, Constanța, ocupându-se de manipulări.
 
Acționari majoritari sunt cetățenii libanezi Sarkis Sarkis (30,38%), Jihad El Khalil (30,34%) și Laoun Youssef (30,31%), iar 8,95% din acțiuni revin altor acționari.
 
Administratori sunt Maryo Cobala, Khalil Ibrahim și Răzvan Laurențiu Stoica.
 
În 2022, UMEX SA a declarat 333 de angajați, profitul a depășit 20,45 de milioane de lei, iar cifra de afaceri a fost peste 102,51 de milioane de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ce decizii a adoptat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor UMEX SA Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii