Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finul deputatului PDL Titi Chirilă, fondatorul firmei din dosarul „Containerul"

ro

25 May, 2011 00:20 5020 Marime text

cap_6.jpgAşa cum ZIUA de Constanţa v-a mai informat, şi numele deputatului PDL Constantin Chirilă pare a răsări în încrengătura percheziţiilor.

Luni dimineaţă, jandarmii şi poliţia de frontieră au percheziţionat un apartament situat pe strada Pescarilor, în bl. PA6B. Apoi, anchetatorii au descins la sediul SC Marinco SRL, în Portul Constanţa-Sud Agigea. Atât locuinţa, cât şi firma sunt ale lui Lucică Priscoveanu, comisionar vamal. Administratorul Marinco este Romică Cupeş. În 2008, din Marinco SRL s-au retras Laurenţiu Constantin Dincă şi Marian Ionuţ Iordănescu. În 2007, deputatul Titi Chirilă, alături de Cătălin Pricop, au pus bazele SC Bestrecovery SRL, cu sediul în Iaşi. În 2008, l-au cooptat pe Laurenţiu Constantin Dincă, iar în 2009 au suspendat activitatea societăţii. Menţionăm că numele lui Marian Ionuţ Iordănescu, unul dintre foştii asociaţi ai SC Marinco SRL, apare pe lista ordonanţelor de reţinere date de judecători. Deputatul PDL Constantin Chirilă spune însă că nu are nicio legătură cu cele întâmplate şi că pe indivizii implicaţi în dosarul „Containerul" îi cunoaşte pentru că... avem un oraş mic. „Dincă este finul meu. În 1900 şi nu mai ştiu cât l-am cununat. Era proaspăt absolvent al Institutului de Marină. Nu îi ştiu nimic, prieteni, nimic. L-am întrebat şi pe el de asociatul acela. Fiecare trebuie să răspundă pentru ce face. Pe firma aia nu mai avem nicio activitate acum. Am vrut să facem acolo, într-un sat din judeţul Iaşi, un centru de recuperare pentru bătrâni. Aveam un teren acolo, la 12-13 km de Iaşi. Dar nu am mai reuşit să facem nimic. Am rămas la stadiul bunelor intenţii", explică Titi Chirilă. În ceea ce îi priveşte pe colegii săi de partid, Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, deputatul Chirilă spune că este şocat de situaţie şi că instituţiile statului trebuie să îşi facă treaba. „Nu m-a interesat foarte tare subiectul pentru că am băiatul în spital, l-am operat, şi din cauza asta nu am urmărit ce s-a întâmplat. Cunosc mai mulţi dintre cei implicaţi, dar nu sunt prietenii mei. Sunt oameni cu care mă salut, pentru că avem un oraş mic; asta nu înseamnă că mă duc la ei acasă", a mai spus parlamentarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 25 May, 2011 08:53 Si zi Chirila tu esti mic nu sti nimic,nu stiai ca finutul tau ce era in acelasi timp cumnat cu Alin Pilca si jupuiau capra numita vama din care mai faceau si cite o sponsorizare la tine.