Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farmecul unor cărți pentru copii cucerește pe oricine, indiferent de vârstă!

ro

22 Aug, 2023 09:58 683 Marime text
 
Cu un limbaj simplu, dar plăcut, cu povești deosebite, pline de înțelepciune universală și ilustrații colorate și fermecătoare, cărțile destinate copiilor sunt îndrăgite de cititorii de toate vârstele. Nici nu e de mirare când, în interiorul paginilor, poți descoperi un univers aparte, în care binele triumfă, valorile fundamentale sunt salvate, iar ordinea din lume este întotdeauna restabilită.
 
În plus, lectura unor carti pentru copii are nenumărate beneficii asupra dezvoltării cognitive și emoționale ale celor mici. Iar acestea apar chiar dacă adulții sunt cei care le citesc povești copiilor. Câteva exemple de beneficii sunt îmbogățirea vocabularului, dezvoltarea imaginației și multe altele.
 
Nu este niciodată prea devreme și nici prea târziu pentru explorarea universului prezent în cărți pentru copii. Așadar, iată câteva titluri pe care le poți citi alături de cei mici ori pe care le poți oferi cadou prichindeilor!
 

Recorduri, curiozități și aventuri incredibile – Paul Beaupère

La fiecare pas, cei mici descoperă lumea cu încântare și curiozitate. Susține-le interesul cu ajutorul acestei cărți formidabile, în care sunt înregistrate recorduri și fapte diverse, care pot surprinde pe oricine! Dacă alegi să o achiziționezi prin intermediul librăriei online Librex.ro, ai parte de o reducere de 30% și de livrare rapidă oriunde în țară!
 

Micul prinț – Antoine de Saint-Exupéry

Una dintre cele mai cunoscute cărți pentru copii (mici și mari) și una dintre marile capodopere ale literaturii universale din toate timpurile este „Micul prinț”.
 
Scrisă după ce autorul și-a pierdut cel mai bun prieten, această carte ilustrează călătoria Micului Prinț și încercarea de a se întoarce pe planeta sa, pentru a ocroti Trandafirul care i-a cucerit inima. Prin lectura sa, copiii și adulții pot învăța mai multe despre fragilitatea vieții umane și forța iubirii și prieteniei.

Totul despre anxietate – Carrie Lewis

Scopul cărților este de a educa și, cum se întâmplă în cazul de față, de a aborda subiecte delicate. Anxietatea este, fără îndoială, una dintre cele mai frecvente probleme ale momentului, motiv pentru care copiii ar trebuie să înțeleagă și să recunoască această senzație timpuriu. Astfel, scade semnificativ șansa ca ei să se confrunte cu senzații de anxietate când vor mai crește.
 

Colecția de cărți Matei – Brigitte Weninger, Eve Tharlet

Extrem de iubită este și seria de cărți pentru copii despre iepurașul Matei, potrivite mai ales pentru bebeluși sau copii de grădiniță. Cei mici descoperă lumea alături de iepurașul Matei și învață lecții valoroase despre viață.
 

Învățătorii de grijă. Salvatorii – Alex Donovici

În categoria de cărți pentru copii intră și „Învățătorii de grijă”, care îi ajută pe micuți să descopere plăcerea lecturii și le deschide pofta de a citi mai mult. Protagoniștii acestei povești sunt Maria și Bebe, motanul ei. Împreună, cei doi descoperă că există o armă mai puternică decât toată nefericirea din lume, anume iubirea.
 
Însă, până la deznodământ este cale lungă, iar cei doi trebuie să treacă prin numeroase aventuri. Doar astfel, își pot îndeplini scopul, acela de a ajuta familia Mariei și, în cele din urmă, satul în care locuiesc.

Sursa foto: pexels.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii