Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gest deosebit făcut de jandarmii tulceni cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii (GALERIE FOTO)

ro

16 Feb, 2023 09:46 895 Marime text

Ieri, 15 februarie 2023, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au celebrat Ziua Națională a Lecturii alături de copiii din cadrul Centrului de Psihologie Delta Dunării din municipiul Tulcea.

Pentru a marca această zi, jandarmii i-au vizitat pe copii, dăruindu-le cărți și un moment de lectură. Aceștia au încercat să transmită copiilor mesaje preventive cu ajutorul poveștilor citite, înțelegând astfel că orice poveste îi poate duce într-o lume în care eroii lor îi ajută să se pregătească pentru situațiile dificile cu care s-ar putea confrunta în viitor., informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea

 

Copiii au descoperit că lumea magică a cărților îi duce în călătorii fascinante cu eroii preferați, îi ajută să cunoască modul în care funcționează lumea înconjurătoare, dar le va pune și imaginația la treabă, trăind astfel emoții frumoase. De asemenea, cei mici au înțeles că o carte este un prieten care va avea întotdeauna ce să-i învețe și care le va fi mereu aproape.

Potrivit sursei citate, momentul de lectură s-a desfășurat într-un cadru adecvat, prin activități specifice cu obiectivul de a promova importanța lecturii și de a descoperi beneficiile acestui obicei plăcut, relaxant și care îi va ajuta pe copii să se dezvolte armonios.

Ziua ne-a oferit bucuria de a dărui, dar și de a cunoaște niște copii minunați dornici de cunoaștere, socializare, dar și bucuroși să-și exprime propriile opinii cu privire la peripețiile prin care trec eroii lor din poveștile citite împreună cu noi.

De Ziua Națională a Lecturii, jandarmii au făcut echipă cu reprezentanții Centrului de Psihologie Delta Dunării pentru a promova importanța lecturii, indiferent de meseria pe care o practicăm., mai punctează sursa citată. 


foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii